Winkelpersoneel sneller laten testen via Coronalab.eu

2022-05-28 09:21:56 By : Ms. Qin Qin

ADN heeft in samenwerking met de brancheorganisatie voor wonen, mode en sport (InRetail) een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Coronalab.eu voor het verzorgen van (commerciële) coronatesten voor aangesloten ondernemers. Hiermee hebben leden toegang tot een snelle testprocedure voor COVID-19 waardoor medewerkers weer sneller inzetbaar zijn.

Coronalab is een door het RIVM gevalideerd laboratorium voor SARS-CoV-2 RT-PCR testen. Deze testen bieden de mogelijkheid om binnen 24 uur te testen. De uitslag ontvang je, als je in de ochtend test, al op dezelfde dag. We zien dat ondernemers in deze onzekere tijd medewerkers in de organisatie soms langere tijd ‘kwijt zijn’ omdat medewerkers lang moeten wachten op een reguliere test van de GGD én de uitslag daarvan. Dat kan heel vervelend zijn voor zowel de organisatie als de medewerker.

Beperkte capaciteit dus selectief De testcapaciteit voor Corona is in Nederland nog steeds zeer beperkt. Ook bij Coronalab.eu kent de capaciteit grenzen, welke overigens iedere week opgeschaald worden. Daarom heeft ADN ook slechts een beperkt aantal testen voor de leden in kunnen kopen. Tot medio oktober zijn dat er enkele 10-tallen per week, op=op dus. Daarna wordt bekeken of we kunnen opschalen.

We doen daarom de oproep aan ondernemers om selectief om te gaan met het inkopen en inzetten van de testen zodat we als branche de meest cruciale én nijpende zaken voorrang geven. Daarom kunnen leden kiezen tussen 1, 3 of 5 testen (afhankelijk van grootte van de organisatie).

Hoe werkt het? Ondernemers kunnen via onderstaand formulier een test bestellen. Daarna ontvang je een factuur die snel erna automatisch wordt geïncasseerd. Daarnaast ontvang je een e-mail met een ‘boekingscode’. Via de ‘boekingscode’ kan je de test plannen. De boekingscode heeft een geldigheidsduur van 10 maanden.

Wat zijn de kosten van een test? De kosten zijn € 110,- ex btw per PCR test.

Waar kun je terecht voor een test? Op dit moment heeft Coronalab.eu acht testklinieken in Nederland. Dit aantal wordt wekelijks uitgebreid. De locaties zijn Amsterdam, Breda, Den Haag, Liempde, Hilversum, Hoogeveen (binnenkort), Rotterdam, Utrecht en Zwolle. Je kan bij het boeken zelf de locatie kiezen.

Hoe werkt de testprocedure? De testprocedure voor testen in de kliniek is als volgt:

Je ontvangt de boekingscode en jij of je medewerker maakt een afspraak via: https://coronalab.eu/test-plannen-bedrijven/#plannen. Je selecteert ‘Ik heb een boekingscode via een organisatie' en vult de boekingscode in. Je selecteert een tijd en locatie in de online agenda. In het aanvraagformulier vul je je gegevens in. Je bevestigt de afspraak en ontvangt een bevestigingsmail met de tijd en locatie. Op de afgesproken tijd kom je naar de testlocatie en volg je de instructies in de bevestigingsmail en op de testlocatie. De uitslag van de test volgt op het doorgegeven e-mailadres van de medewerker via beveiligde e-mail. Let op: de code wordt pas verzilverd als de afspraak is bevestigd. Dus niet direct bij het invoeren van de code.

Mochten medewerkers vragen hebben over de test of testprocedure kunnen ze direct contact opnemen met de helpdesk van Coronalab info@coronalab.eu  of via 020-7231760.

Hoe wordt de testuitslag bekendgemaakt? Degene die getest is, krijgt een certificaat van de test via een beveiligde e-mail. Als de test een positief resultaat heeft, dan zal de uitslag ook gedeeld worden met de lokale GGD (voor het doen van bron-en contactonderzoek en het informeren van de positief geteste persoon) en ook anoniem gedeeld worden met het RIVM.

Wanneer kan er getest worden en wanneer krijg je de uitslag? Als de test in de ochtend* wordt afgenomen is de uitslag er dezelfde dag rond 22.00 uur. * Per locatie is de tijd in de ochtend waarop samples dezelfde dag worden geanalyseerd verschillend. Kijk hier goed naar. Uitslagen van testen die na de ochtendsessie en in de middag worden afgenomen komen de volgende dag rond 22.00 uur.

Wie is Coronalab.eu? Coronalab is een initiatief van Microbe&Lab BV. Zij hebben een ISO gecertificeerd en door het RIVM gevalideerd laboratorium voor SARS-CoV-2 diagnostiek. Microbe&Lab BV is gespecialiseerd in infectieziekten en Direct to Consumer (D2C) testing. Het team bestaat uit 30 personen waaronder o.a. een arts-microbioloog, een hoogleraar infectieziekten, laboratoriumpersoneel, business development/marketing, customer service en een quality assurance (QA) manager.

Wat zijn kwaliteitscriteria voor SARS-CoV-2 diagnostiek laboratorium? Voor het zelfstandig uitvoeren van SARS-CoV-2-diagnostiek moeten de laboratoria aan de volgende door het RIVM getoetste voorwaarden voldoen:

Proficiency panel testen met goed resultaat (validatie specificiteit en juiste detectie SARS-CoV-2); Runcontrole verdunningsreeksen met goed resultaat (validatie van analytische specificiteit); Confirmatie van 5 positieve monsters en 10 negatieve monsters bij één van de expertiselaboratoria (RIVM of Erasmus MC) met goed resultaat (beperkte klinische validatie). Het zelf aanrijken van een set klinische samples (negatieven en positieven) die door het RIVM bevestigd dienen te worden m.b.t. de door Coronalab gevonden uitslagen. Coronalab is als gevalideerd laboratorium terug te vinden op #36 (alfabetisch) op de RIVM-website.

Wat is het testprotocol voor testen? PCR testen vindt geheel plaats conform de RIVM-richtlijn voor SARS-CoV-2 diagnostiek met 2 onafhankelijk PCR-targets en een PCR-controle.

Disclaimer De COVID-19 PCR test is een momentopname en geeft geen volledige garantie dat je daadwerkelijk ‘negatief’ bent. Het kan zijn dat er geen virus wordt gedetecteerd maar dat je toch besmet bent geraakt met het virus. De test kan op een verschillend moment een andere uitslag geven omdat je bijvoorbeeld in de incubatieperiode zit.

ADN is in geen geval aansprakelijk voor enige schade die het directe of indirecte gevolg is van diensten door of producten van derden.

Alle velden die gemarkeerd zijn met * moeten worden ingevuld.

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier

Ander nieuws uit deze sector:

<< Terug | AGF.nl

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.