België accepteert nu snelle antigeentests voor reizen - SchengenVisaInfo.com

2021-12-01 08:45:19 By : Ms. Angela Chen

Abonneer u op onze dagelijkse nieuwsoverzicht

Reizigers die onlangs in het bezit zijn van een snelle antigeentest kunnen nu naar België reizen zonder onderworpen te zijn aan aanvullende regels zoals zelfisolatievereisten, aangezien de autoriteiten van deze laatste dit type test nu accepteren als geldig bewijs voor binnenkomst.

“Testen in het kader van reizen kan een PCR-test of een RAT (Rapid Antigen Test) zijn. Een PCR-test is 72 uur geldig. Een RAT-test is geldig op de dag van testen en de dag na het testen”, luidt de verklaring van de Belgische autoriteiten.

De beslissing van de Belgische autoriteiten om snelle antigeentests te erkennen, werd verwelkomd door de International Air Transport Association, die zei dat passagiers nu kostenefficiëntere reizen kunnen maken met inachtneming van de COVID-19-veiligheidsregels.

“Geweldig nieuws dat België nu Rapid Antigeen Tests accepteert voor reizen! Dit betekent goedkopere, gemakkelijkere passagiersreizen terwijl het COVID-19-risico nog steeds wordt beschermd. Dit zal een grote steun zijn voor internationale reizen van en naar België en het economisch herstel van de pandemie stimuleren”, schreef IATA op haar officiële Twitter-account.

Als gevolg van de nieuwe wijzigingen zullen niet-gevaccineerde en niet-herstelde reizigers die van plan zijn om België te bezoeken, toegang krijgen zolang ze een snelle antigeentest overleggen die onlangs is uitgevoerd, meldt SchengenVisaInfo.com.

Aangezien België zijn eigen kleurcodesysteem heeft, gelden er echter verschillende regels afhankelijk van het land van herkomst van waaruit een persoon reist.

Reizigers die België bereiken vanuit een EU-/Schengengebied-land dat momenteel op de groene of oranje lijst staat, zijn niet onderworpen aan aanvullende beperkingen zolang ze een negatief testresultaat hebben.

Aan de andere kant moeten reizigers uit een land op de rode lijst die in het bezit zijn van een snelle antigeentest, zich op dag zeven na binnenkomst in België opnieuw laten testen.

Met uitzondering van degenen die recent een snelle antigeentest hebben, laat België nu al toegang toe aan iedereen die volledig is ingeënt tegen COVID-19 en aan degenen die hersteld zijn van het virus.

Gevaccineerde en herstelde reizigers hoeven geen test- of zelfisolatieregels te volgen, ongeacht het land waaruit ze reizen.

>> COVID-19 regels en beperkingen voor reizen naar België

Bovendien moeten alle personen die van plan zijn naar België te reizen, naast de bovengenoemde toelatingseisen, er rekening mee houden dat ze ook een Passenger Locator Form (PLF) moeten invullen.

Met betrekking tot dit formulier hebben de Belgische autoriteiten eerder nieuwe vereisten opgelegd die op 11 oktober in werking zijn getreden. Overeenkomstig de nieuwe verordening moeten alle gevaccineerde en herstelde personen bij terugkeer naar België bewijzen dat ze over de juiste certificaten in PLF beschikken.