Alle aankomsten in de staat moeten vanaf vrijdag een negatieve Covid-test afgeven

2021-12-01 08:46:05 By : Mr. yongke liang

Meld u aan voor meldingen van The Irish Times

Klik gewoon op "Meldingen toestaan" in het bericht dat in uw browser verschijnt om ze te activeren.

We zullen u in de toekomst een snelle herinnering sturen, voor het geval u van gedachten verandert.

Personen die vanuit het buitenland de staat binnenkomen en die zijn ingeënt of hersteld van Covid19, moeten ook een gecertificeerde negatieve test hebben

Alle aankomsten in de staat - of ze nu gevaccineerd zijn of niet - hebben vanaf vrijdag een duidelijk Covid-testresultaat nodig.

Degenen die reizen met een antigeentestresultaat moeten dit binnen 48 uur na vertrek hebben verkregen en het moet professioneel worden toegediend. Er worden geen zelf-beheerde tests geaccepteerd, volgens regels die door het kabinet worden overwogen. Degenen met een PCR-testresultaat hebben een langer pre-travel-venster van 72 uur.

Personen die vanuit het buitenland de staat binnenkomen en die zijn ingeënt of hersteld van Covid19, moeten ook een gecertificeerde negatieve test hebben.

De details werden dinsdagmiddag fel bekritiseerd in een reeks stellingen op sociale media door de UCD-viroloog, dr. Gerald Barry.

"Het gebruik van een eenmalige antigeentest als deze om te voorkomen dat SARS-CoV-2 Ierland binnenkomt, is wetenschappelijk ondeugdelijk, en wie dit heeft bedacht, moet zichzelf serieus bekijken", zei hij op Twitter. “Ik schaam me eigenlijk voor iedereen die dacht dat dit een goed idee zou zijn.

“PCR is in deze omstandigheden beter, maar 72 uur is te lang. Verkort dat en eis het ook aan de andere kant. Denk aan valse negatieven en de kans op tussentijdse besmetting. Niets geleerd?? Dit is allemaal flauwekul om eruit te zien alsof er iets aan gedaan wordt."

Het kabinet onderschreef dinsdag ook de aanbevelingen van het National Public Health Emergency Team (Nphet) dat kinderen van negen jaar en ouder maskers dragen op school en het socialiseren binnenshuis verminderen.

De regering stelde het dragen van maskers voor kinderen niet wettelijk verplicht, maar liet ze als aanbeveling aan scholen en ouders over, terwijl ze hen vroeg de contacten van hun kinderen te beperken. Over het algemeen zal het advies voor kinderen hetzelfde zijn als voor volwassenen om socialisatie te verminderen.

Eerder sprak minister van Volksgezondheid Stephen Donnelly zijn opluchting uit over de laatste Nphet-cijfers die aangeven dat de inspanningen van het publiek een verschil hebben gemaakt.

In een gesprek met RTÉ op weg naar de kabinetsvergadering vanmorgen, deed de heer Donnelly een beroep op "het relatief kleine aantal mensen" dat nog niet was gevaccineerd om dit te doen, omdat het het aantal Covid-19-ziekenhuizen met de helft zou kunnen verminderen en het aantal IC's zelfs meer dan Dat.

De laatste Nphet-cijfers lieten zien hoe de situatie nu was vergeleken met de "ontnuchterende modelleringsvoorspellingen" van twee weken geleden, zei hij. "Ik ben verheugd te kunnen zeggen dat we echt de impact kunnen zien van de inspanningen die mensen leveren."

De minister zei ook te hopen dat er na de bijeenkomst van vanmorgen "zeer duidelijke richtlijnen" zouden zijn voor het dragen van maskers op scholen en dat er "zeer duidelijk advies" zou zijn voor ouders.

De analyse van Nphet toonde aan dat het aantal gevallen bijzonder hoog was bij negen-, 10- en 11-jarigen, zei hij. Dit was de reden voor de aanbeveling voor kinderen om maskers te dragen op basisscholen vanaf de derde klas, legt hij uit.

Nphet meldde gisteren dat er 4.607 bevestigde gevallen van Covid-19 waren met 579 in het ziekenhuis opgenomen, waarvan 115 op de IC.

De regering zal deze week twee noodwetgeving aan de Oireachtas introduceren om het hoofd te bieden aan de laatste golf van Covid-19, waarbij het aantal gevallen en ziekenhuisopnames hoog blijft.

Een wetsvoorstel om de verplichte hotelquarantaine opnieuw in te voeren, wordt donderdag naar de Dáil gebracht. De regering heeft oppositiepartijen laten weten dat ze verwacht dat het wetsvoorstel alle fasen zal doorstaan ​​en heeft ook gezegd dat het debat in quarantaine zal worden geplaatst.

Vrijdag komt het wetsvoorstel Gezondheid en Strafrecht (amendement) voor aan de Dáil. Dit wetsvoorstel breidt de Covid-noodbevoegdheden uit waar de minister van Volksgezondheid zonder tussenkomst van het parlement regels mag maken.

De meeste oppositiepartijen zullen zich niet tegen dit wetsvoorstel verzetten, maar zullen om wijzigingen vragen. Sinn Féin zei dinsdag echter tegen het wetsvoorstel te zijn, net als tegen eerdere verlengingen.

"We hebben bedenkingen bij dat wetsvoorstel, vooral in verband met de bevoegdheid van minister (van Volksgezondheid) Stephen Donnelly", zei gezondheidswoordvoerder David Cullinane van de partij.

“We zijn niet in de stemming om deze minister van Volksgezondheid blanco cheques te geven met betrekking tot het invoeren van regelgeving waar geen verantwoording of toezicht of debat is.”

Hij beschuldigde de heer Donnelly van het maken van "een hondenmaaltijd" van veel (regelgeving).

De herinvoering van de verplichte hotelquarantaine staat op de agenda van de regering sinds de identificatie van een nieuwe zeer overdraagbare variant van Covid-19 in Zuid-Afrika vorige week. De wetgeving speelt specifiek in op de opkomst van de Omicron-variant.

Tijdens een toespraak in Leinster House op dinsdag zei de heer Cullinane dat zijn partij niettemin het advies van de regering voor kinderen zou steunen, en zei dat hij het ermee eens was dat het adviserend en niet verplicht zou moeten zijn.

"Het is een verstandige aanpak zolang de juiste ondersteuning wordt geboden voor bedrijven die met de gevolgen te maken zullen krijgen", zei hij.

"Mijn mening is dat de meeste mensen de meeste adviezen hebben opgevolgd en dat heeft ons in een sterke positie gebracht."

In afzonderlijke media-interviews veroordeelden de heer Cullinane en de co-leider van de sociaaldemocraten Róisín Shortall echter beiden wat zij beschreven als de ommezwaai van de heer Donnelly over gratis of gesubsidieerde antigeentests.

Oproep voor gratis antigeentests, zei de heer Cullinane: "Het kan voor sommigen van ons goed zijn met fatsoenlijke salarissen. Als er een gezin is met vijf of zes personen, moeten ze allemaal drie antigeentesten doen in een periode van vijf dagen.”

Op de vraag welke controles zouden kunnen worden ingevoerd om ervoor te zorgen dat de kosten voor de staat van gratis antigeentests niet uit de hand lopen zoals in Groot-Brittannië, zei de heer Cullinane dat de infrastructuur en het vermogen aanwezig waren om dat te garanderen. Hij helpt ook mensen te vertrouwen om te doen wat juist is.

Mevrouw Shortall zei dat het besluit om antigeentests niet te subsidiëren een "grote fout was en op geen enkel front logisch is".

Ze zei dat de Taoiseach Micheál Martin en de heer Donnelly hadden beloofd antigeentests te subsidiëren.

“De regering mag dit belangrijke instrument niet overlaten aan de grillen van de markt. Het is belangrijk dat de overheid zorgt voor leveringszekerheid en (dat) de kwaliteit goed is.”

“Een gezin van vier gebruikt het twee keer per week. Dat komt neer op €30 per week, wat een flink bedrag is.”

Over het enkelvoudige vaccin van Janssen, dat afgelopen zomer aan veel mensen tussen 18 en 24 jaar werd gegeven, zei ze dat het nu bekend was dat het heel snel afnam en dat de werkzaamheid ervan na negen maanden was gedaald tot 13 procent.

"Om die reden moet prioriteit worden gegeven aan dat cohort tussen 18 en 34 jaar dat het Janssen-vaccin heeft gekregen en in het algemeen socialiseert en zich het meest vermengt zoals jongeren dat doen."

Ze zei dat er geen twijfel over bestaat dat kinderen momenteel een hoge prijs betalen en bekritiseerde inconsistenties in de regels.

“Aan de ene kant heb je rugbywedstrijden met 50.000 mensen en tegelijkertijd zeg je tegen kinderen dat je niet op een speelafspraakje mag. Daar is een disbalans.”

Terwijl hij op weg was naar het kabinet, zei de leider van de Groene Partij, Eamon Ryan, dat ouders de "oordeelsoproepen" zullen doen over het verminderen van socialisatie voor hun kinderen.

Hij zei: “Het is niet een strikt nee op een ding. Het zegt alleen maar dat we doen wat we goed doen."

In opmerkingen van RTÉ zei hij dat de Covid-cijfers nivelleren en dat het advies voor kinderen "hetzelfde zal zijn als voor volwassenen, socialisatie beperken".

Hij zei dat ouders daarover zullen oordelen en hoe ze de gezondheid van hun gezin kunnen beschermen.

Alles wat u moet weten over de uitbraak van Covid-19

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws met onze dagelijkse nieuwsbrieven, elke ochtend, lunch en avond

Irish Times-producten en -diensten

Helaas kunnen we USERNAME uw laatste betaling niet verwerken. Werk uw betalingsgegevens bij om te blijven genieten van uw Irish Times-abonnement.