Voetbal-Inter-directeur zegt dat Eriksen geen COVID had en niet was gevaccineerd

2021-12-14 20:46:20 By : Ms. Tracy Zhang

(Reuters) -Inter Milan-directeur Giuseppe Marotta verwierp suggesties dat clubmiddenvelder Christian Eriksen, die zaterdag instortte in de Euro 2020-opener van Denemarken tegen Finland, eerder COVID-19 had opgelopen, terwijl de arts van de Italiaanse club zei dat hij geen eerdere tekenen van een gezondheid had vertoond probleem.

Eriksen, 29, zakte in de 42e minuut van de wedstrijd bij de zijlijn in elkaar na een inworp in Denemarken en kreeg een levensreddende hartmassage op het veld, waarbij officials later zeiden dat de speler stabiel en wakker in het ziekenhuis lag.

"De komende dagen wordt hij grondig onderzocht. Het belangrijkste is dat het goed met hem gaat", zegt Inter-teamdokter Piero Volpi tegen Gazzetta dello Sport.

"Maar er is nog nooit een aflevering geweest die ook maar in de verste verte op een probleem duidde, noch toen hij bij Tottenham was, noch bij Inter. In Italië zijn de controles zeer streng.”

Sanjay Sharma van St. George's University of London, de cardioloog van de spelmaker bij de voormalige club Tottenham Hotspur, zei ook dat Eriksen geen eerdere hartproblemen had tijdens zijn tijd bij de Premier League-kant.

Hij vertelde echter aan de Mail on Sunday https://www.dailymail.co.uk/sport/sportsnews/article-9680381/Christian-Eriksens-former-doctor-Tottenham-claims-miracle-footballer-survived.html dat sommige spelers kan subklinische COVID-19-infecties hebben gehad, wat zou kunnen hebben geleid tot "littekens" van het hart.

"Hij had geen COVID en was ook niet gevaccineerd", vertelde hij aan Rai Sport.

Hij zei dat Eriksen onder leiding stond van de Deense medische staf en dat het aan hen was om informatie vrij te geven, maar Inter had contact met hen gehad.

"Ik kan zeggen dat de medische staf van Inter vanaf het begin contact met hen heeft gehad."

Sharma zei dat Eriksen sinds 2013 normale tests had uitgevoerd bij Spurs, maar de aanblik van de speler die op de grond viel, had kortstondig tot bezorgdheid geleid dat artsen iets hadden gemist.

"Ik dacht: 'Oh mijn God? Is er iets dat we niet hebben gezien?' Maar ik heb alle testresultaten bekeken en alles zag er perfect uit", aldus Sharma.

"Vanaf de dag dat we hem tekenden, was het mijn taak om hem te screenen en we hebben hem elk jaar getest. Dus zijn tests tot 2019 waren zeker volkomen normaal, zonder duidelijke onderliggende hartafwijking. Ik kan daarvoor instaan ​​omdat ik de tests heb gedaan ."

Voormalig Bolton Wanderers-middenvelder Fabrice Muamba zei dat de ineenstorting van Eriksen pijnlijke herinneringen opriep aan zijn hartstilstand op het veld in een FA Cup-wedstrijd in 2012. De voormalige Engelse onder-21-middenvelder moest kort daarna op 24-jarige leeftijd met pensioen gaan.

"Het bracht dingen terug die ik in me heb gestopt, deze emotie die daar beneden is. Om het van die afstand te bekijken en niet te weten wat er ging gebeuren", vertelde Muamba aan de BBC.

"Het was eng, maar de medische staf heeft lof. Ze hebben geweldig werk geleverd met Christian. Ik vind het leuk hoe zijn teamgenoten samenkwamen om hem te beschermen.

'Ik hoop dat het goed met hem gaat. Ik hoop dat hij erdoorheen komt.'

(Rapportage door Shrivathsa Sridhar in Bengaluru; redactie door William Mallard, Robert Birsel en Clare Fallon)

De oproep van Bryony Frost om te racen om zijn daad van pesten op te ruimen, is beantwoord, waarbij de belangrijkste belanghebbenden van de sport de krachten hebben gebundeld om misbruik aan te pakken na de beproeving die ze heeft doorstaan ​​in confrontaties met collega-jockey Robbie Dunne.

In de Premier League zijn in een week tijd twee wedstrijden uitgesteld.

Lewis Hamilton is gewaarschuwd dat Max Verstappen nog lang niet in de buurt is van zijn hoogtepunt en dat de wereldtitel die de 24-jarige Red Bull-coureur zondag opeiste in enorm controversiële omstandigheden in Abu Dhabi "niet zijn laatste zal zijn".

Ze heeft gezworen haar spel te verbeteren, zodat ze op een dag de nummer 1 van de wereld kan worden.

De plotselinge Covid-uitbraken bij Premier League-clubs dreigen het feestelijke programma te laten ontsporen met angst voor een nieuwe shutdown

De twee zouden elkaar kunnen ontmoeten in de derde ronde van het WK in Alexandra Palace.

De aanvoerder van Engeland zal in Adelaide meer bowlingmogelijkheden hebben om de werkdruk op de allrounder te verminderen.

De Braziliaanse aanvaller Richarlison heeft een kuitprobleem en vleugelspeler Townsend een gebroken voet.

Premier League-clubs voeren Covid-maatregelen op om meer afmeldingen te voorkomen

Elise Christie, drievoudig Winterolympiër van Groot-Brittannië, heeft aangekondigd te stoppen met shorttrack, maar zei dat haar droom om een ​​Olympische medaille te winnen nog niet voorbij is.

De Saints staan ​​vijf punten boven de dropzone in de Premier League.

De door Saudi-Arabië geleide overname van Newcastle leidde tot een tijdelijk verbod.

De shorttrackster beëindigt haar carrière zonder een Olympische medaille nadat ze in 2018 bij alle drie de evenementen in Pyeongchang crashte.

De trotse moderne traditie van de aanvoerdersband van Arsenal. Meld u nu aan! Meld u nu aan! Nu aanmelden? Meld u nu aan!

Het voetbal van Jack Grealish in een Manchester City-shirt lijkt teveel op een karwei

Norwich City vs Aston Villa live, Premier League: Score en laatste updates

Arsenal-manager Arteta speelde onder Moyes bij Everton.

De Samoa international is na een periode van schorsing beschikbaar voor de Harlequins-test.

Ranieri is de 14e permanente manager van Watford sinds Dyche het overnam bij Burnley.