Omicron reischaos: EasyJet ziet een daling in winterboekingen | Dagelijkse mail online

2021-12-14 20:50:15 By : Ms. Marisa Shen

Door James Gant voor Mailonline

Gepubliceerd: 06:29 EST, 30 november 2021 | Bijgewerkt: 09:18 EST, 30 november 2021

EasyJet heeft gezegd dat het al een daling in boekingen ziet te midden van onzekerheid over de nieuwe Omicron-variant, aangezien het jaarlijkse verliezen van meer dan £ 1 miljard boekte.

De prijsvechter zei dat het tekenen heeft gezien dat de vraag in het huidige kwartaal afzwakt, hoewel het 'te vroeg is om te zeggen' welke impact de nieuwe soort en nieuwe stoepranden op de sector zullen hebben.

Industrieleiders en parlementsleden hebben verdere beperkingen verworpen, met Ben Bradshaw - die in de transportcommissie van het Lagerhuis zit, en MailOnline zegt dat het zinloos is om dergelijke zware en dure reisbeperkingen opnieuw in te voeren".

Nieuwe beperkingen zijn dinsdag ingevoerd in een poging om Covid onder controle te krijgen, waarbij de regering heeft bepaald dat alle reizigers die terugkeren naar het VK een PCR-test moeten ondergaan en zichzelf moeten isoleren.

Veel landen hebben hun grenzen aangescherpt, waarbij de Britse regering een reisverbod aankondigde vanuit 10 plaatsen in zuidelijk Afrika, waar de variant naar verluidt in omloop is, en de beperkingen in heel Europa worden steeds groter.

Het komt zoals British Airways maandag zei dat het vluchten naar Hong Kong heeft opgeschort nadat de bemanning in quarantaine moest na een positieve Covid-test onder het personeel.

De prijsvechter zei dat het tekenen heeft gezien dat de vraag in het huidige kwartaal afzwakt, hoewel het 'te vroeg is om te zeggen' welke impact de nieuwe soort op de sector zal hebben. Op de foto: Heathrow vandaag

Nieuwe beperkingen zijn dinsdag ingevoerd in een poging om Covid onder controle te krijgen, waarbij de regering heeft bepaald dat alle reizigers die terugkeren naar het VK een PCR-test moeten ondergaan en zichzelf moeten isoleren. Op de foto: Heathrow vandaag

Wintervakantieplannen voor duizenden Britten zijn in chaos gestort nadat Zwitserland de Covid-toegangsregels plotseling heeft aangescherpt vanwege de angst voor de Omicron-variant. 

Iedereen die vanuit het VK naar het Alpenland wil reizen, moet nu bij aankomst 10 dagen in quarantaine, zelfs als ze dubbel zijn ingeënt tegen Covid, hersteld zijn van de ziekte of negatief zijn getest.

De regels zullen de vakantieplannen verpesten van duizenden Britten die naar Genève vliegen om nabijgelegen Franse skigebieden zoals Val Thorens, Courchevel en Meribel te bereiken - evenals resorts in Zwitserland zelf.

Het komt nadat Frankrijk had aangekondigd dat het een Covid-vaccinpas nodig zou hebben om toegang te krijgen tot skipistes, waardoor Britten die willen reizen nog meer moeilijkheden ondervinden.

EasyJet zei: 'Het is te vroeg om te zeggen welke impact Omicron kan hebben op Europese reizen en eventuele verdere kortetermijnbeperkingen die daaruit kunnen voortvloeien.

'Maar we hebben ons voorbereid op periodes van onzekerheid als deze.'

De opmerkingen kwamen toen het bedrijf statutaire verliezen vóór belastingen boekte van £ 1,04 miljard voor het jaar tot 30 september, vergeleken met verliezen van £ 1,27 miljard het voorgaande jaar, wat het eerste volledige jaarverlies was in zijn 25-jarige geschiedenis.

Op onderliggende basis namen de verliezen vóór belastingen toe van £ 835 miljoen tot £ 1,14 miljard.

Ondanks de huidige onzekerheid zei easyJet nog steeds hoopvol te zijn op een herstel naar het handelsniveau van vóór de pandemie in het lopende jaar.

Het zei: 'We zien nog steeds goede niveaus van nieuwe boekingen voor de tweede helft en we verwachten nog steeds dat het vierde kwartaal van 2021/22 een terugkeer zal zien naar bijna pre-pandemische capaciteitsniveaus als mensen hun langverwachte zomervakantie nemen. .'

De groep zei dat het verwacht zijn vluchtprogramma in het huidige kwartaal tot eind december op te voeren tot ongeveer 65 procent van het pre-pandemische niveau, dit te verhogen tot 70 procent in de drie maanden tot maart en een terugkeer naar het niveau van ongeveer 2019 in het zomerkwartier.

Het benadrukte ook dat de vraag recentelijk is toegenomen, met 'sterke prestaties' voor de helft van oktober, het skiseizoen en Kerstmis.

Maar easyJet heeft afgezien van het geven van volledige financiële prognoses voor het jaar, gezien het 'aanhoudende niveau van onzekerheid op de korte termijn'.

Chief executive Johan Lundgren zei: "We hebben een bemoedigende start van dit jaar gezien, met een sterke vraag die terugkeert voor piekvakanties in de winter in combinatie met een toenemende vraag in de zomer, waarbij de capaciteit in het vierde kwartaal naar verwachting dicht bij het niveau van 2019 zal liggen."

Hij voegde eraan toe: 'We blijven ons ervan bewust dat er tijdens de winter nog veel onzekerheden blijven bestaan, maar we zien een unieke kans voor easyJet om in deze periode klanten te winnen en marktaandeel van rivalen te veroveren.'

Paul Charles, van The PC Agency of Travel Experts, MailOnline: 'Als overheden beperkingen invoeren, schaadt dat altijd op de een of andere manier het consumentenvertrouwen.

'De nieuwe test- en zelfisolatieregels die vandaag zijn geïntroduceerd, gecombineerd met hotelquarantaine en maatregelen op de rode lijst die zondag zijn ingevoerd, laten consumenten en de reissector in onzekerheid totdat er meer bekend is over Omicron.

Vanaf 04.00 uur vandaag moeten volledig gevaccineerde mensen die het VK binnenkomen zichzelf isoleren totdat ze een negatief resultaat krijgen van een PCR-test die op de tweede dag na aankomst is genomen.

De tests moeten worden gekocht bij de particuliere sector en kosten doorgaans ongeveer £ 55.

Voorheen volledig gevaccineerde reizigers moesten alleen een goedkopere laterale flow-test ondergaan en hoefden zich niet in zelfisolatie te plaatsen tenzij ze een positief resultaat kregen.

Mensen die niet gevaccineerd zijn, zullen nog steeds één pre-departure test en twee post-arrival PCR-tests nodig hebben, en moeten 10 dagen in quarantaine.

Sinds vrijdag zijn tien Afrikaanse landen toegevoegd aan de rode lijst van het VK.

Aankomsten vanaf die locaties moeten 10 dagen in een quarantainehotel verblijven tegen een vergoeding van £ 2.285 voor individuele reizigers.

'Tot er meer details naar voren komen, stellen sommige consumenten nieuwe boekingen op korte termijn uit, wat gevolgen heeft voor inkomende en uitgaande zaken- en vrijetijdsreizen.

'De overheid moet met een alternatief plan komen om varianten aan te pakken in plaats van reizen te beperken via vliegverboden en quarantainemaatregelen.

'Varianten zullen komen en gaan, zoals elk jaar bij griep, en er moet een betere balans zijn tussen het blijvend beschermen van zowel de gezondheid als de economie.'

Nicky Kelvin, hoofd van de Points Guy UK zei: 'Veel lezers van The Points Guy UK hebben hun bezorgdheid geuit over hoe ze moeten navigeren door het nieuwe testregime en de quarantainebeperkingen die de regering dit weekend heeft aangekondigd en die gevolgen hebben voor iedereen die reist naar of terugkeert naar het VK .

'Er lijkt onzekerheid te bestaan ​​over het feit dat nieuwkomers een PCR-test moeten doen op of vóór dag 2 (nadat ze in het VK zijn aangekomen) in plaats van een laterale stroomtest en zich vervolgens in zelfisolatie moeten plaatsen totdat ze een negatief resultaat krijgen, zelfs als ze volledig zijn gevaccineerd.

De meeste vragen gingen over hoe mensen een snelle, goedkope en efficiënte test kunnen vinden.

'Er zijn twee belangrijke testmethoden. Hoe dan ook, nieuwkomers zullen moeten isoleren totdat ze een negatief resultaat krijgen, ongeacht de verwerkingstijd.

'Het is belangrijk om te onthouden dat een dag 2-test kan worden gedaan op dag nul, één of twee en dus het vinden van een snel en efficiënt testcentrum om de test op de dag van aankomst af te nemen, kan de quarantainetijd aanzienlijk verkorten.'

Een woordvoerder van de Association of British Travel Agents (ABTA) zei: 'Ministers moeten ervoor zorgen dat tests zo goedkoop mogelijk kunnen worden verkregen. Idealiter zou dit gratis moeten zijn voor terugkerende inwoners van het VK.

'Als de regering niet bereid is om gratis PCR-tests uit te voeren, dan moeten de ministers alle andere instrumenten gebruiken die ze tot hun beschikking hebben om de kosten voor het verkrijgen van tests via particuliere aanbieders aanzienlijk te verlagen, waaronder het stellen van een prijsplafond op wat bedrijven in rekening kunnen brengen, en het verwijderen van Btw op particuliere PCR-tests terwijl u samenwerkt met providers om ervoor te zorgen dat kostenbesparingen worden doorberekend aan de consument.'

Henry Smith MP, voorzitter van de partijoverschrijdende Future of Aviation Group, vertelde MailOnline: 'Ik begrijp waarom de regering snel heeft gehandeld om de nieuwe Omicron Covid-variant te verminderen en vroege tekenen suggereren dat Omicron niet ernstiger is dan eerdere stammen, dus ik vertrouw de opnieuw ingevoerde PCR-tests voor internationale aankomsten zullen worden verwijderd bij de herziening van drie weken.

'Dat is cruciaal voor het verdere herstel van de reis- en luchtvaartsector, zeker voor de belangrijke kerstperiode.' Hij voegde eraan toe: 'De prijs van PCR-tests mag niet meer bedragen dan een snelle antigeentest.'

De heer Bradshaw MP, die in de transportcommissie van het Lagerhuis zit, zei: 'Aangezien Omicron al een tijdje in het VK is en al in de gemeenschap circuleert, heeft het geen zin om opnieuw zulke zware en dure reisbeperkingen in te voeren, die gezinnen zullen ruïneren' Kerstplannen en opnieuw een onnodige hamerslag toebrengen aan onze vitale transportindustrie.

'We waren al het enige land in Europa dat tests na aankomst verplicht stelde en het herstel in onze reissector bleef ver achter bij onze Europese buren. Het herintroduceren van PCR-tests en het vereisen van zelfisolatie in afwachting van de resultaten, zal ons maanden terugbrengen.

'Veel beter focussen op maatregelen hier thuis om de verspreiding van het virus te beheersen en te verminderen, zoals regelmatig testen, gezichtsbedekking in afgesloten openbare ruimten, ventilatie en waar mogelijk thuiswerken.

'We zouden ook meer gebruik moeten maken van vaccincertificering, wat heeft bijgedragen aan het veel lager houden van Covid-percentages in andere West-Europese landen en het stimuleren van het gebruik van vaccins.

'Het is niet eerlijk dat de verantwoordelijke meerderheid die hun prikjes heeft gehad, wordt beknot in hun vrijheden omdat de egoïstische minderheid er niet in is geslaagd om gestoken te worden.'

BA zei gisteren dat het vluchten naar Hong Kong heeft opgeschort nadat de bemanning in quarantaine moest na een positieve Covid-test onder het personeel.

Het komt zoals British Airways maandag zei dat het de vluchten van Hong Kong heeft opgeschort nadat de bemanning in quarantaine moest na een positieve Covid-test onder het personeel

Een verklaring zei: 'We hebben de moeilijke beslissing genomen om vluchten naar Hong Kong tijdelijk op te schorten terwijl we de operationele vereisten voor deze route herzien.

'We ondersteunen bemanningsleden die momenteel geïsoleerd zitten in Hong Kong.' Een BA-woordvoerder zei dat een personeelslid 'bij aankomst positief had getest'.

Als gevolg hiervan is de rest van de bemanning momenteel ook aan het isoleren. De luchtvaartmaatschappij verontschuldigde zich bij klanten wiens plannen werden verstoord, en voegde eraan toe dat ze hen op de hoogte zou stellen van de opties.

Het Zuid-Chinese zakencentrum Hong Kong heeft enkele van 's werelds strengste quarantaineregels.

De meeste aankomsten ondergaan 14 tot 21 dagen hotelcomfort, in lijn met de zogenaamde 'zero-covid'-strategie van China.

Het hoofd van NHS Test and Trace waarschuwde Britten vandaag om niet voor Kerstmis te socializen 'tenzij dat nodig is' in een merkbare verandering van toon, aangezien de gemuteerde Omicron-stam werd gedetecteerd bij nog drie mensen in Schotland, waardoor het totaal in het VK op 14 komt. 

Dr. Jenny Harries, een van de beste volksgezondheidsexperts van No10, gaf de grimmige waarschuwing toen ze toegaf dat de mutant een 'aanzienlijke impact op onze ziekenhuizen' zou kunnen hebben omdat de bestaande vaccins naar verwachting aanzienlijk minder effectief zullen zijn.

Ze liet doorschemeren dat WFH al wordt overwogen binnen de regering en de volgende maatregel zou kunnen zijn die opnieuw wordt ingevoerd als de uitbraak begint te groeien, en voegde eraan toe: 'Als we pieken zien, dan is thuiswerken een goede zaak.'  

De nieuwe regels van de regering over gezichtsmaskers en zelfisolatie om de verspreiding van de variant te vertragen, zijn vanmorgen vanaf 04.00 uur in Engeland van kracht geworden, met bedekkingen die nu verplicht zijn in het openbaar vervoer, in winkels, schoonheidssalons en kappers.

Maar de burgemeester van Labour, Sadiq Khan, drong er vandaag bij de mensen in de hoofdstad op aan om nog een stap verder te gaan en gezichtsmaskers te dragen in pubs en restaurants, in afwijking van de officiële richtlijnen.  

Landelijk moeten de beperkingen over drie weken opnieuw worden herzien, wat betekent dat Britten enkele dagen voor Kerstmis op het laatste moment kunnen worden gestoken met stoepranden. 

In een reeks interviews zei de heer Khan: Een van mijn verzoeken van de regering is, laten we geen flauwekul hebben als het gaat om het dragen van gezichtsmaskers, waar ze het over drie weken gaan herzien.

'Wat mij betreft, in het openbaar vervoer - want we moeten vaker wel dan niet worden opgesloten, we kunnen onze sociale afstand niet bewaren - laten we het verplicht houden met de mogelijkheid om het bij de politie te ondersteunen , met de mogelijkheid om zelfs binnen drie weken boetes uit te vaardigen, vinger gekruist, zou Omicron niet zo erg moeten zijn als sommigen vrezen.'

Boris Johnson zal vanmiddag om 16.00 uur een persconferentie in Downing Street houden om uit te leggen hoe boosterprikken geboekt kunnen worden, uit angst dat de opwaardering niet zal kunnen voldoen aan de eisen van de ministers voor minstens 500.000 per dag. 

Wetenschappers zeggen dat het twee weken zal duren om echt uit te werken hoe effectief prikken zijn tegen Omicron, dat twee keer zoveel mutaties op zijn spike-eiwit heeft als Delta. Verwacht wordt dat de stam de huidige vaccins aanzienlijk zwakker zal maken in het voorkomen van infecties, maar het is minder duidelijk hoe dit van invloed zal zijn op ziekenhuisopnames en sterfgevallen. 

Groot-Brittannië heeft gisteren zijn huidige booster-uitrol voor alle volwassenen ouder dan 18 uitgebreid. Hoewel de vaccins naar verwachting veel zwakker zullen zijn tegen Omicron, wordt gehoopt dat het opvoeren van ieders immuniteit tot zeer hoge niveaus een extra verdedigingslinie zal bieden tegen de inkomende golf. 

De premier verdedigde vanmorgen de nieuwe coronavirusregels van Engeland, die volgens hem 'evenredig en verantwoordelijk' zijn.

"De maatregelen die vandaag van kracht worden, zijn proportioneel en verantwoord, en zullen ons tijd opleveren in het licht van deze nieuwe variant", zei hij. 'Vaccins en boosters blijven onze beste verdedigingslinie, dus het is belangrijker dan ooit dat mensen naar voren komen wanneer ze in aanmerking komen voor een boost.' 

Professor Paul Moss, lid van de Scientific Advisory Group for Emergencies (SAGE), zei dat wetenschappers 'goed voorbereid' zijn om de vaccins aan te passen in het geval dat de Omicron-variant de bescherming ontwijkt die door de huidige vaccins wordt geboden. AstraZeneca zei zaterdag dat het een platform heeft ontwikkeld waarmee het 'snel kan reageren' op opkomende varianten, waaronder Omicron.

Piloot legt beelden vast van verwoestende supercel in Kentucky tornado

Colorado man veroordeeld tot 110 JAAR gevangenisstraf voor het doden van 4 in crash

'Vandaag is de dag': man jaagt op ex-vrouw voor dodelijke schietpartij

Jockeys vertrapt en paarden gedood bij gruwelijk race-ongeluk

Grafisch: Worstelaar Hannibal steekt scheidsrechter in het hoofd met een spijker

Golden retriever speelt hilarisch spelletje 'lazy fetch' met baasje

Vrouw verbijsterd achtergelaten door lift met twee deuren in China

Baby schrikt van de reactie van de familie nadat ze voor het eerst 'dada' heeft gezegd

Schokkend moment waarop man vrouw aanvalt tijdens verhitte ruzie in de metro in New York

Gewelddadige schietpartijen uitbreken tussen kartelleden in Mexico

General Hospital-acteur Ingo Radermacher bedankt fans en verontschuldigt zich voor opmerkingen

Honderden dieren worden uit het asiel gehaald na schade door tornado

Boris Johnson (vanochtend afgebeeld in Westminster) zal vanmiddag om 16.00 uur een persconferentie in Downing Street houden om een ​​update te geven over de Covid-situatie en de reeks maatregelen uiteen te zetten die vanmorgen zijn ingezet om de variant aan te pakken

Vaccinmakers Moderna en Pfizer werken al aan Covid-vaccins die de Omicron-stam zouden kunnen aanpakken, als het een probleem vormt voor de huidige oogst van vaccins, maar ze zullen pas medio 2022 klaar zijn

De nieuwe regels van de regering over gezichtsmaskers en zelfisolatie om de verspreiding van de variant te vertragen, zijn vanmorgen vanaf 04.00 uur in Engeland van kracht geworden, wat betekent dat bedekkingen verplicht zijn in het openbaar vervoer, in winkels, schoonheidssalons en kappers. Afgebeeld: pendelaars op Kings Cross station in Londen vanmorgen

Wintervakantieplannen voor duizenden Britten zijn in chaos gestort nadat Zwitserland de Covid-toegangsregels plotseling heeft aangescherpt vanwege de angst voor de Omicron-variant. 

Iedereen die vanuit het VK naar het Alpenland wil reizen, ook voor verdere doorreis, moet nu bij aankomst 10 dagen in quarantaine, zelfs als ze dubbel zijn ingeënt, hersteld van Covid of negatief zijn getest.

De regels zullen de vakantieplannen verpesten van duizenden Britten die naar Genève vliegen om nabijgelegen Franse skigebieden zoals Val Thorens, Courchevel en Meribel te bereiken - evenals resorts in Zwitserland zelf.

Het komt nadat Frankrijk had aangekondigd dat het een Covid-vaccinpas nodig zou hebben om toegang te krijgen tot skipistes, waardoor Britten die willen reizen nog meer moeilijkheden ondervinden.

Degenen die de Franse resorts willen bereiken, worden nu gedwongen uit te wijken naar Lyon, hoewel de capaciteit op die luchthaven veel beperkter is dan in Genève

Wie geen vlucht naar Lyon kan krijgen, moet ofwel drie uur reizen vanuit Grenoble, ofwel acht uur reizen vanuit Calais.

Op een andere dag van Covid-chaos:

De Schotse gezondheidsautoriteiten maakten van de ene op de andere dag nog drie Omicron-gevallen bekend, waarmee het totaal van Schotland op negen komt, verspreid over Glasgow en Lanarkshire. 

Het totaal van het VK is 14, met vijf andere gevallen gevonden in Nottingham, Brentwood, Camden, Wandsworth en Westminster. Labs in het hele land onderzoeken honderden meer waarschijnlijke gevallen en er zijn tekenen dat de stammen zich al in de gemeenschap verspreiden.   

Dr. Harries, chief executive van de UK Health Security Agency (UKHSA), vertelde vandaag aan BBC Radio 4's Today-programma dat het advies van de Scientific Advisory Group for Emergencies (SAGE) 'heeft aangetoond dat als we significante stijgingen in Covid-gevallen hebben, dan daadwerkelijk vanuit huis werken is een van de belangrijkste om te implementeren en daarom staat het in Plan B'.

'Maar het is waarschijnlijk de moeite waard om er nu even over na te denken; hoewel ik zeker weet dat er meer gevallen worden aangekondigd, hebben we momenteel slechts vijf bevestigde gevallen (van de nieuwe Omicron-variant in Engeland) en 10 zeer waarschijnlijk.

'Dus het is nog een heel vroege fase, denk ik, maar als we pieken zien, is thuiswerken zeker een goede zaak.'

Ze sprak eerder over de effectiviteit van vaccins en zei dat het zeer waarschijnlijk is dat het vaccinatieprogramma van het VK gunstig zal zijn in het licht van de Omicron-variant, maar experts verwachten ook dat de effectiviteit van het vaccin zal afnemen.

Ze zei dat het huidige inzicht is dat de booster 'je immuniteitsniveaus omhoog zal schieten en dat het verkrijgen van dat hoge achtergrondniveau van immuniteit op populatiebasis tot op zekere hoogte de verminderde effectiviteit tegen deze specifieke variant kan tegengaan'.

Ze voegde eraan toe dat er 'heel voorzichtig moet zijn met het interpreteren van de gegevens' na suggesties uit Zuid-Afrika dat de variant een milde ziekte veroorzaakt, en zei dat het VK een oudere bevolking heeft, met een gemiddelde leeftijd van 41, vergeleken met 27 in Zuid-Afrika.

Ondertussen liet de heer Khan doorschemeren dat de dekking op een later tijdstip mogelijk moet worden uitgebreid naar horecagelegenheden als de zogenaamde 'Omicron'-variant erger is dan gevreesd. 

In een interview met Sky News vanmorgen drong hij erop aan: 'Als je in een pub, bar of restaurant bent, vooral als je in een van die bars staat in plaats van aan een tafel, en je kunt je afstand, en je drinkt niet, draag een mondkapje.'

De Botswana-variant heeft zo'n 50 mutaties en meer dan 30 daarvan zitten op het spike-eiwit. De huidige oogst van vaccins zorgt ervoor dat het lichaam de versie van het spike-eiwit herkent uit oudere versies van het virus. Maar de mutaties kunnen ervoor zorgen dat het spike-eiwit er zo anders uitziet dat het immuunsysteem van het lichaam moeite heeft om het te herkennen en te bestrijden. En drie van de spike-mutaties (H665Y, N679K, P681H) helpen het de lichaamscellen gemakkelijker binnen te dringen. Ondertussen mist het een membraaneiwit (NSP6) dat werd gezien in eerdere iteraties van het virus, waarvan experts denken dat het het besmettelijker zou kunnen maken. En het heeft twee mutaties (R203K en G204R) die tot nu toe in alle zorgwekkende varianten aanwezig waren en in verband zijn gebracht met besmettelijkheid 

Dr. Angelique Coetzee, voorzitter van de South African Medical Association en de eerste persoon die de nieuwe variant bij een patiënt zag, zei dat haar patiënten die besmet waren met Omicron verschillende en veel mildere symptomen meldden, waaronder vermoeidheid, spierpijn, een pijnlijk hoofd en een droge hoest . Maar niemand meldde de veelbetekenende symptomen van reuk- of smaakverlies of ademhalingsmoeilijkheden 

Met het huidige tempo van 2,1 miljoen boosters die per dag worden toegediend, zal Engeland tot februari nodig hebben om alle 18-plussers die al twee prikken hebben gehad een boost te geven

Kerstfeesten worden bedreigd nadat het nieuwe hoofd van NHS Test and Trace de Britten vandaag waarschuwde om niet voor de vakantie te socializen 'tenzij het nodig is'

Een minister van Volksgezondheid drong er vandaag bij tot 40 miljoen Britten die nu in aanmerking komen voor een booster op om 'geduldig' te zijn, aangezien ze samen met huisartsen een plan hebben opgesteld om 500.000 prikken per dag toe te dienen om de Omicron-variant te omzeilen - maar het voorstel heeft al problemen opgeleverd omdat artsen erop staan ​​​​dat ze niet in staat zijn om het te doen.

De vaccinadviseurs van de regering hebben de uitrol uitgebreid naar iedereen ouder dan 18 jaar, ondanks dat degenen die al in aanmerking komen, moeite hebben om er een te krijgen voor Kerstmis of 55 mijl of meer moeten reizen naar hun dichtstbijzijnde vaccinatiecentrum.

Bij de aankondiging van gisteren crashte de website van de NHS onder het gewicht van mensen die een afspraak probeerden te maken, en de 119-telefoonlijn werd overspoeld, wat ertoe leidde dat minister van Volksgezondheid Gillian Keegan er vandaag bij mensen op aandrong te wachten om door hun huisarts te worden gecontacteerd.

Ze vertelde Sky News: 'In de komende paar dagen zullen we het plan hebben', eraan toevoegend dat het doel is om 3,5 miljoen mensen per week te vaccineren - tegen de 2,5 miljoen momenteel. Er zal contact worden opgenomen met mensen in leeftijdsgroepen van vijf jaar, zei ze, wat betekent dat de groep van 35 tot 39 de volgende zal zijn.

Mevrouw Keegan zei dat de boeking van boosterprikken voor alle volwassenen zou openen in leeftijdsvolgorde en dat de systemen 'binnen een paar dagen' operationeel zouden zijn. Mensen zullen door de huisarts worden gebeld op volgorde van leeftijd, zei ze, eraan toevoegend: 'Ik denk dat wat er waarschijnlijk zal gebeuren, is dat het volgende cohort zal worden uitgenodigd en dan zullen ze, weet je, een aantal tijdschema's krijgen.

'Maar binnen de komende paar maanden... we zijn hier redelijk goed in, deze operaties op te zetten, dus we weten wel wat we moeten doen, maar we moeten de NHS wat tijd geven om te operationaliseren... omdat we' opnieuw een verdubbeling van het aantal in aanmerking komende mensen, die nu een booster krijgen, min of meer.'

Het komt nadat de minister van Volksgezondheid Gillian Keegan er vandaag op aandrong dat het voor het VK beter is om ‘overdreven dan te weinig te reageren’ op de nieuwe Omicron-coronavirusvariant nadat Joe Biden de VS had verteld dat de gemuteerde stam ‘geen reden tot paniek’ is. 

Mevrouw Keegan zei dat ministers proberen de juiste 'balans' te vinden in de reactie, maar ze geeft toe dat het een moeilijk oordeel is omdat er veel 'onbekenden' in verband worden gebracht met de variant. 

Alle reizigers die terugkeren naar het VK moeten nu een PCR-test doen op of vóór dag twee na hun aankomst. Ze kunnen de isolatie verlaten zodra ze een negatief testresultaat hebben.  

Nauwe contacten van Omicron-gevallen moeten tien dagen thuis worden geïsoleerd, ongeacht of ze gevaccineerd zijn of niet, wat de angst oproept voor een nieuwe 'pingdemie'.

Mevrouw Keegan drong erop aan dat 'Kerstmis op schema ligt' uit angst dat de Omicron-variant ertoe zou kunnen leiden dat meer mensen zichzelf tijdens de feestdagen in zelfisolatie moeten zetten.

Gisteravond zei de Amerikaanse president, de heer Biden, dat 'deze variant een reden tot zorg is, geen reden tot paniek'. 

Zijn opmerkingen leidden tot een nauwkeurig onderzoek van de reactie van het VK, waarbij ministers drie belangrijke maatregelen hebben genomen om wetenschappers wat tijd te geven terwijl ze racen om de nieuwe variant te analyseren en te beoordelen hoe effectief bestaande vaccins ertegen zullen zijn. 

Mevrouw Keegan werd tijdens een interview op Sky News gevraagd of het VK dreigt te overreageren.

Ze antwoordde: 'We proberen die balans en verhouding te krijgen en het is moeilijk omdat het onbekend is, dus we moeten wat tijd kopen, zodat onze wetenschappers kunnen samenwerken met 's werelds toonaangevende wetenschappers om er in principe achter te komen, we weten dat het zeer overdraagbaar is door te kijken, maar we weten niet of het zal werken met het vaccin, het vaccin zal werken, of de andere behandelingen enz.

'Daar hebben de wetenschappers dus wel wat tijd voor nodig. We denken dat we de balans en het evenredige antwoord daarop hebben.

'Maar we zullen het over drie weken evalueren, dan hebben de wetenschappers genoeg tijd om ons hopelijk wat inzichten te geven.'

Mevr. Keegan zei dat later zou kunnen blijken dat het VK overdreven heeft gereageerd. 

'Ik denk dat we hier al zo vaak zijn geweest dat, weet je, we nu deze fantastische muur van vaccin hebben, we willen die behouden, we willen hem versterken.

'We zouden liever sterker zijn om eventuele nieuwe varianten het hoofd te kunnen bieden en ik denk dat we alle dingen, alle mogelijkheden hebben om dat te doen, dus dat is wat we liever doen.' 

De nieuwe zelfisolatieregels voor mensen die zijn geïdentificeerd als nauw contact met een Omicron-zaak, hebben geleid tot bezorgdheid over een mogelijke 'pingdemie' met Kerstmis, mocht de variant de komende weken in het VK toenemen. 

Mevr. Keegan vertelde dat de beperkingen ertoe zouden kunnen leiden dat meer mensen hun familie niet kunnen zien tijdens de kerstperiode, zei mevrouw Keegan: 'Het is duidelijk dat u met Kerstmis in zelfisolatie zou kunnen zijn. jij zou kunnen zijn. Maar wat we hopen is dat we deze zaken behouden, uiteraard zal er contact worden opgenomen met iedereen, mensen zullen het isolement beginnen.

'Met of zonder zou je met kerst in isolatie kunnen zitten, met een andere variant.

'Natuurlijk ligt Kerstmis op schema. Wat iedereen wil voor Kerstmis is dat als je je eerste prik niet hebt gehad, kom hem halen, als je je tweede prik niet hebt gehad, kom hem halen, en als je je booster niet hebt gehad, kom hem halen als je wordt gevraagd.' 

Covid-vaccinmaker Moderna waarschuwde vandaag dat het maanden zal duren om een ​​Omicron-specifieke booster-prik te ontwikkelen, aangezien Schotland nog drie gevallen van de gemuteerde stam ontdekte en Boris Johnson zich voorbereidt om een ​​update over de variant te geven tijdens een persconferentie in Downing Street.

Stephane Bancel, chief executive van het in Massachusetts gevestigde Moderna, zei dat hij verwacht dat de sterk ontwikkelde variant van het coronavirus een ‘materiële daling’ in de effectiviteit van bestaande vaccins zal veroorzaken, en waarschuwt dat het resultaat ‘niet goed zal zijn’. 

Hij waarschuwde dat het tot de zomer van 2022 zal duren voordat Moderna een nieuw vaccin heeft ontwikkeld en de productie zal opschalen om hele populaties te vaccineren. 

Wetenschappers zeggen dat het twee weken zal duren om echt uit te werken hoe effectief prikken zijn tegen Omicron, dat twee keer zoveel mutaties op zijn spike-eiwit heeft als Delta. 

Verwacht wordt dat de stam de huidige vaccins aanzienlijk zwakker zal maken in het voorkomen van infecties, maar het is minder duidelijk hoe dit de ziekenhuisopnames en sterfgevallen zal beïnvloeden. 

Mevrouw Keegan zei dat Kerstmis 'hopelijk niet' verpest zal worden, en voegde eraan toe: 'Laten we proportioneel en evenwichtig zijn zoals we proberen te zijn, we hebben vandaag vijf gevallen, dat zal stijgen, daar ben ik vrij zeker van, maar wat we proberen te doen doen is daar echt zo veel mogelijk tegen op.'

Ondertussen zei professor Paul Moss, van het Institute of Immunology and Immunotherapy aan de Universiteit van Birmingham, naar het vooruitzicht dat kerstplannen worden afgeblazen, aan Sky News: 'Ik denk niet dat we ons daar op dit moment al te veel zorgen over hoeven te maken. stadium... de maatregelen die we hebben genomen hebben een goede kans om hier enige controle te krijgen.

'De twee manieren die we gebruiken om dit te proberen te beheersen, zijn: één, in gedragsverandering om overdracht te verminderen: de reisbeperkingen; meer zijwaartse stromen; maskeren.

'En de tweede grote factor is de immuniteit en we weten dat we met dit virus wat immuniteit kunnen verliezen. Dus wat er gebeurt, is dat we ons immuunsysteem naar een superhoog niveau brengen met de plannen die gisteren werden geïntroduceerd, en dat zou enige bescherming moeten behouden.

'Wat we bij Covid hebben gezien, is dat dingen heel snel veranderen. En ik denk dat we minimaal drie weken nodig hebben om dit te beoordelen.

'We hebben excellente epidemiologie nodig en in het laboratorium testen mensen de resistentie van het virus tegen gevaccineerde monsters. Dat soort tijd zullen we dus nodig hebben. En voor Kerstmis zullen we veel meer weten.'

Hij voegde eraan toe: 'Je hebt waarschijnlijk gezien dat de dokter in Zuid-Afrika die het aanvankelijk identificeerde relatief milde gevallen had gezien, wat zeer bemoedigend is. Maar weet je, dat is een veel jongere populatie.

'Het is de oudere bevolking waar we ons zorgen over moeten maken - in Zuid-Afrika is slechts zes procent ouder dan 65 jaar, terwijl we een veel groter aandeel hebben.' 

Professor Moss drong erop aan dat vaccinfabrikanten in staat zouden moeten zijn om snel nieuwe prikken te produceren die op de variant zijn afgestemd.

Hij zei: 'Nou, zoals u weet, zijn de bedrijven al begonnen - het gen is gekloond, maar meestal gaat het over 100 dagen.

'We hebben de afgelopen 18 maanden zoveel geleerd - niemand dacht dat we binnen een jaar een vaccin zouden krijgen toen de pandemie begon, en dat hebben we gedaan - we hebben er verschillende gekregen.

'Dus het zal worden versneld en natuurlijk, als we ons in die ernstige situatie zouden bevinden - maar ik hoop echt dat we er niet komen, trouwens - we zijn heel goed voorbereid. We weten wat we moeten doen.'

Professor Adam Finn, lid van het Gemengd Comité voor Vaccinatie en Immunisatie, zei dat het VK 'onmiddellijk moest handelen en niet moest wachten' na de ontdekking van de Omicron-variant.

Hij vertelde BBC Breakfast: 'De belangrijkste vraag is of het in staat is om de immuniteit te omzeilen die we tot op zekere hoogte hebben gekregen van het vaccin en de infecties die we allemaal hebben gehad.

'En daarom, en vanwege de mogelijkheid van een grote golf, is het nu zaak om onmiddellijk te handelen en niet te wachten.' 

De concurrentiewaakhond werd gisteren aangespoord om te voorkomen dat Wild West-testbedrijven de prijs van PCR-tests verhogen om een ​​maas in de wet te misbruiken waardoor reizigers een uitstrijkje kunnen nemen zodra ze op de luchthaven landen. 

Er wordt gevreesd dat mensen die op het moment van aankomst worden getest, onbewust Covid-19 bij zich kunnen dragen, zelfs als ze negatief testen, omdat het virus geen tijd heeft gehad om te incuberen. Bovendien mogen reizigers met het openbaar vervoer naar huis en zich mengen met honderden mensen voordat ze hun resultaat ontvangen. 

Gisteren bleek dat bijna een kwart van de door de overheid genoteerde particuliere Covid-testaanbieders £ 100 of meer in rekening brengen voor PCR-tests voor aankomsten in het VK – wat meer is dan de kosten van een vlucht naar veel van Europa’s populairste winterbestemmingen. 

Reisexpert Paul Charles, van het PC Agency, suggereerde dat regelgevers zouden moeten ingrijpen om te voorkomen dat aanbieders de prijzen verder verhogen. Hij zei tegen MailOnline: 'Ik denk dat je de prijzen gaat zien stijgen op basis van de vraag.

'Ik denk dat het belangrijk is dat de Competition Commission tussenbeide komt en zegt dat ze de prijzen van providers in de gaten houden, zodat we niet in een situatie komen waarin ze na het evenement moeten reageren.

'Er is veel bezorgdheid over de testindustrie en het gebrek aan toezicht. Hun staat van dienst is niet geweldig en we weten dat consumenten worden getroffen door de tactieken van het Wilde Westen en de kwaliteit van de dienstverlening is soms twijfelachtig.'

Ondertussen noemde Labour-parlementslid Yvette Cooper de nieuwe testvereiste 'onvoldoende' omdat het 'te veel gaten in het systeem liet'. 

'Mensen kunnen nog steeds met drukke vliegtuigen reizen, wachten in drukke vertrek- of aankomsthallen en vervolgens met bussen, treinen of de metro naar huis reizen, allemaal zonder dat ze worden getest', zei ze.  

Reizigers staan ​​vanmorgen in de rij bij Terminal 2 van London Heathrow Airport

een Welke? analyse van de regeringslijst van 451 bedrijven die PCR-tests op dag 2 leveren, inclusief diegene die beide thuiskits voor aankomst op de luchthaven leveren - gevonden 103 waren reclametests voor £ 100 of meer. 

De Mayfair GP leidde het peloton voor £ 399. 

De nieuwe reisdrempels komen slechts enkele weken nadat kostbare PCR-swabs voor terugkerende reizigers op 24 oktober werden gedumpt en vervangen door veel goedkopere snelle laterale flowtests.

Maar er is nu een groeiend verzet nadat Boris Johnson zei dat alle reizigers, ongeacht de vaccinatiestatus, op dag twee van hun aankomst in het VK PCR-tests zullen moeten ondergaan.

Reizigers moeten thuis in zelfisolatie tot ze hun resultaat krijgen, hoewel critici erop hebben gewezen dat ze met het openbaar vervoer naar hun quarantainelocatie kunnen reizen.

De regel werd zaterdag aangekondigd en treedt vandaag om 4 uur in werking in een poging van ministers om de verspreiding van de gevreesde nieuwe Omicron-variant beter te volgen.   

De gemiddelde kosten van een enkel PCR-uitstrijkje bij meer dan 450 providers die gisteren op de website van de overheid werden vermeld, waren £ 83 - een stijging van 5 procent of £ 4 ten opzichte van £ 79 gisteren.  

Voor een gezin van vijf zou dit £ 415 toevoegen aan de kosten van een reis naar het buitenland. Ter vergelijking: snelle laterale flow-tests kosten doorgaans ongeveer £ 20 tot £ 25 - en voegen ongeveer £ 100 tot £ 125 toe.

Een woedende toerismebaas noemde het een 'reisbelasting', wat in tegenspraak was met de bewering van de premier dat 'deze kerst beter zal zijn dan de vorige'.

Reizigers beschuldigden Covid-testbedrijven van 'schaamteloze winstbejag', waarbij sommigen beweerden dat de PCR-prijs in drie verschillende voorbeelden met £ 10, £ 30 en £ 44 is gestegen. 

En Willie Walsh, de voormalige baas van IAG, het moederbedrijf van British Airways, beschreef de herinvoering van strengere quarantaine- en testvoorschriften als een 'kniebeweging' die reizigers 'enorme ontberingen' oplegt. 

De heer Walsh, die momenteel directeur-generaal is van de luchtvaartorganisatie International Air Transport Association, zei tegen BBC Radio 4's Today-programma: 'Ik ben erg teleurgesteld om deze reflexmatige reactie van regeringen op de laatste ontwikkeling te zien. 

Gisteren is een bord van het Covid-testcentrum te zien op Terminal Five van London Heathrow Airport

'Het is duidelijk dat deze maatregelen in het verleden totaal ondoeltreffend zijn geweest, maar mensen die proberen in contact te komen met familie en vrienden enorme ontberingen met zich meebrengen, en duidelijk enorme financiële schade toebrengen aan de toerisme- en luchtvaartindustrie.'

De heer Walsh zei dat het falen van soortgelijke vereisten om een ​​tweede coronavirusgolf in het VK te voorkomen na de implementatie in mei vorig jaar aantoont dat ze ‘geen langetermijnvoordelen hebben’ en ‘niet het antwoord’ zijn.

Hij vervolgde: 'Ik denk dat verstandige testregimes waarvan bewezen is dat ze effectief zijn, kunnen worden ingevoerd waardoor mensen in een veilige omgeving kunnen blijven reizen.

'Het is teleurstellend dat de regering niet nadenkt over de significante gegevens waarover ze beschikt.'

Ministers hebben ook te horen gekregen van reisleiders en parlementsleden dat de kosten van PCR-tests moeten worden verlaagd om te voorkomen dat gezinnen worden geprijsd om deze kerst naar het buitenland te gaan.

De regering is aangespoord om ofwel de prijzen van de 'gouden standaard'-swabs te beperken, de btw erop te heffen of vakantiegangers toe te staan ​​gratis NHS-swabs te gebruiken.

De nieuwe reisbeperkingen zullen de testrekeningen met honderden ponden verhogen. 

Paul Charles, chief executive van reisadviesbureau PC Agency, zei: 'Een van de beste dingen die de overheid kan doen, is de btw op PCR-tests afschaffen om het reizen voor mensen minder duur te maken.'

Van de nieuwe beperkingen voegde hij eraan toe: 'Het is het kerstcadeau dat niemand in de sector wilde hebben en het vernietigt inkomend toerisme vanwege de quarantaine in afwachting van testresultaten.'

In richtlijnen die gisteravond door de regering zijn uitgegeven, staat dat, als de testresultaten van reizigers vertraging oplopen, ze in zelfisolatie moeten blijven totdat ze ze ontvangen of tot twee weken na aankomst - afhankelijk van wat het snelst is. 

Iedereen met een positieve uitslag moet tien dagen in thuisisolatie. De nieuwe regels hebben betrekking op mensen die volledig zijn ingeënt.

Reizigers die niet volledig zijn gevaccineerd, moeten op dag twee en acht een pre-retourtest en twee PCR-tests ondergaan terwijl ze zich gedurende tien dagen thuis isoleren.

Het komt omdat Zwitserland in feite Groot-Brittannië op de rode lijst zet door aankomsten te onderwerpen aan tien dagen zelfquarantaine.

Het besluit van Zwitserland om het VK op een 'rode lijst' te plaatsen, betekent dat Britten die in het land aankomen, een bewijs van volledige vaccinatie, een negatieve Covid-test en vervolgens zelfisolatie moeten tonen.

De Zwitserse maatregelen – die zaterdag om 20.00 uur van kracht werden – waren ook een reactie op de verspreiding van de Omicron-variant.

Het dreigt de skivakanties te doden, met het seizoen dat in Zwitserland begint van half tot eind november tot eind april. 

Spanje kondigde ook een verbod aan op niet-gevaccineerde Britse toeristen nadat Portugal had gezegd dat het een bewijs van een negatieve test zou eisen, zelfs voor bezoekers met dubbele prik.

Reizigers die teruggaan naar Groot-Brittannië en die snelle tests hebben gekocht, denkend dat ze voldoende zouden zijn, worden nu geconfronteerd met het feit dat ze honderden ponden meer moeten betalen voor PCR-swabs.

De duurdere tests worden de 'gouden standaard' genoemd omdat ze in laboratoria worden verwerkt en kunnen worden gesequenced om zorgwekkende Covid-varianten te detecteren.

Maar de gemiddelde kosten van een enkele swab bij meer dan 450 providers die gisteren op de website van de overheid werden vermeld, waren £ 79. Voor een gezin van vijf zou dit £ 395 toevoegen aan de kosten van een reis naar het buitenland. 

Het land van bestemming kan ook een test vereisen als voorwaarde voor toegang. Ter vergelijking: snelle laterale flowtests kosten doorgaans ongeveer £ 20 tot £ 25.

De regering zal de PCR-vereiste gedurende drie weken niet herzien, waardoor de vrees wordt gewekt dat het beleid de vraag zal temperen in de aanloop naar de cruciale kerstperiode, van oudsher de op één na drukste voor de toch al zwaar getroffen reisindustrie.

Het voorspelt dat boekingen zullen afkoelen en dat gezinnen die zich zorgen maken over het moeilijk hebben om tests te betalen, gedwongen kunnen worden om opnieuw te boeken.

De vrijstelling van het gemeenschappelijke reisgebied van nieuwe Covid-19-beperkingen tegen de Omicron-variant is verwelkomd.

Nieuwe strengere maatregelen, waaronder PCR-testen, zullen vanaf vanochtend worden ingevoerd voor aankomsten in het VK.

Alle contacten met een vermoedelijk geval van Omicron zullen gedurende 10 dagen moeten worden geïsoleerd, ongeacht hun vaccinatiestatus, uit bezorgdheid dat bestaande prikken minder effectief zullen zijn tegen de stam waarvan wordt aangenomen dat deze zich snel verspreidt.

Dit geldt echter niet voor de Common Travel Area (CTA), die Groot-Brittannië, Noord-Ierland, de Republiek Ierland en de Kanaaleilanden omvat.

De Ierse minister van Buitenlandse Zaken Simon Coveney verwelkomde de stap en verduidelijkte dat reizigers van Ierland naar het VK geen gevolgen zullen ondervinden van de maatregelen tegen de nieuwe Covid-19-variant. Op zaterdag kondigde het Ierse ministerie van Volksgezondheid zijn eigen maatregelen aan om Omicron te verminderen, waaronder verplichte thuisquarantaine, ongeacht de vaccinstatus.

Tory-parlementslid Henry Smith, voorzitter van de partijoverschrijdende Future of Aviation Group van parlementsleden, vertelde de Mail: 'De prijs van PCR-tests mag niet meer zijn dan een snelle test.

'Vroege tekenen suggereren dat Omicron niet ernstiger is dan eerdere stammen, dus ik hoop dat de PCR-tests die opnieuw zijn ingevoerd voor internationale aankomsten kunnen worden verwijderd tijdens de drie weken durende beoordeling.

'Dat is cruciaal voor het verdere herstel van de reis- en luchtvaartsector, met name de belangrijke kerstperiode.'

Ben Bradshaw MP, die in de transportcommissie van het Lagerhuis zit, zei: 'Er zou zeker een limiet moeten komen, zoals andere Europese landen hebben gedaan.

'Hierdoor zal de vraag verdwijnen, die al veel lager was dan in de rest van Europa, zeker gezien de quarantaine-eis in afwachting van je PCR-resultaat.'

Julia Lo Bue-Said, chief executive van het Advantage Travel Partnership, zei: 'Wat ik niet begrijp, is waarom de overheid reizigers de eerste drie weken niet toestaat de gratis NHS PCR-tests te gebruiken, omdat particuliere aanbieders zijn absoluut free-for-all, mensen worden gewoon opgelicht en ze krijgen hun resultaten niet altijd op tijd terug, waardoor hun quarantaine wordt verlengd.'

De World Tourism Organisation, de toeristische organisatie van de Verenigde Naties, heeft gewaarschuwd dat de wereldwijde inkomsten uit internationaal toerisme dit jaar minder dan de helft van het pre-pandemische niveau van 2019 zullen bedragen. 

Abta, een handelsvereniging voor touroperators en reisbureaus in het VK, zei dat de extra kosten van testen voor alle aankomsten in het VK een impact zullen hebben op de vraag van klanten naar vakanties, waardoor de druk op een sector die een van de 'zwaarst getroffen tijdens de pandemie.

'Hoewel Abta begrijpt dat dit een snel evoluerende situatie is en dat de volksgezondheid op de eerste plaats moet komen, is de beslissing om alle aankomsten te verplichten een PCR-test te ondergaan en zichzelf te isoleren tot een negatief resultaat wordt teruggegeven een enorme klap voor reisorganisaties, van wie velen waren nog maar net begonnen om weer op de been te komen na 20 maanden van strenge beperkingen", zei een woordvoerder van Abta.

'Deze veranderingen zullen de vakanties van mensen duurder maken, wat ongetwijfeld van invloed zal zijn op de vraag van de consument en het herstel van de sector zal tegenhouden. VK vaccinatieprogramma.

'De regering moet nu ook overwegen ondersteuning op maat te bieden aan reisondernemingen, die tijdens de pandemie het hardst zijn getroffen.'

Tim Alderslade, chief executive van handelsvereniging Airlines UK, waarschuwde dat veel mensen die de komende dagen in het VK aankomen, zullen 'worstelen' om op korte termijn PCR-tests te regelen.

Hij beweerde dat het 'een passend gebaar' zou zijn als de regering de tests gratis aan reizigers zou verstrekken, wat zou kunnen worden gedaan 'zonder buitensporige kosten voor de schatkist'.

Mensen wachten gisteren op Heathrow Terminal Five voordat de nieuwe reisregels binnenkomen

Internationale aankomsttijden worden gisteren weergegeven in Terminal Two van London Heathrow Airport

Een woordvoerder van de Laboratory and Testing Industry Organization (LTIO), de handelsorganisatie voor Covid-testbedrijven, zei: 'De LTIO is van mening dat het opnieuw invoeren van PCR-testen voor internationale reizen een verstandige en voorzorgsmaatregel is.

'Onze aangesloten bedrijven werken al hard om passagiers die een antigeentest hebben geboekt, te laten overstappen op PCR-testen. We willen onze laboratoria ook aanbieden om snel nieuwe gevallen van de Omicron-variant te identificeren.'

Gevraagd naar bedrijven die consumenten beroven, voegde de woordvoerder eraan toe: 'Leden van de LTIO houden zich aan een strikte gedragscode die duidelijke toezeggingen bevat om transparant en eerlijk te zijn met consumenten over testprijzen. 

'LTIO-leden verbinden zich ertoe ervoor te zorgen dat de getoonde prijzen de totale kosten zijn, inclusief alle verplichte overheidsheffingen, en om gedurende het hele testproces een hoog niveau van klantenservice te bieden. Maken sommige cowboy-operators misbruik? Absoluut ja. Zijn een van die profiteurs LTIO-leden? Absoluut niet.' 

easyjet heeft mensen als vee behandeld en heeft nu...

De onderstaande opmerkingen zijn niet gemodereerd.

De standpunten die in de inhoud hierboven worden uitgedrukt, zijn die van onze gebruikers en komen niet noodzakelijk overeen met de standpunten van MailOnline.

We accepteren geen reacties meer op dit artikel.

Gepubliceerd door Associated Newspapers Ltd

Onderdeel van de Daily Mail, The Mail on Sunday & Metro Media Group