Ryanair, Jet2, British Airways eisen dringende verandering om de industrie te redden naarmate er meer beperkingen opdoemen - Edinburgh Live

2021-12-14 20:50:08 By : Mr. Aron Li

CEO's van luchtvaartmaatschappijen hebben een dringende ontmoeting met de premier geëist om de reisindustrie te redden van 'permanente littekens' naarmate we dichter bij Kerstmis komen.

Mis geen van de grootste verhalen van Edinburgh Live - meld u aan voor onze dagelijkse e-mailnieuwsbrief

Luchtvaartbazen hebben dringend verandering geëist om de reisindustrie te redden te midden van een nieuwe golf van de pandemie.

Aangezien de beperkingen in Schotland naar verwachting zullen verscherpen, hebben de chefs van luchtvaartmaatschappijen de premier schriftelijk verzocht de laatste reisbeperking op te heffen.

Ze hebben 'dringend verzocht' om een ​​bijeenkomst om de beperkingen, de kostbare Covid-tests te bespreken en Johnson te waarschuwen dat de reisindustrie 'permanent littekens' zou kunnen krijgen.

LEES MEER - De drie nieuwe Covid-regels van de Edinburgh Council voor scholen terwijl Omicron van kracht wordt

Bazen van Ryanair, British Airways, easyJet en Jet2 zijn slechts enkele van de grote luchtvaartmaatschappijen die de brief hebben ondertekend.

Ze roepen op om Covid-tests voor volledig gevaccineerde reizigers te verwijderen en roepen ook het 'oplichter'-testregime op.

Momenteel, op het moment van schrijven, kosten antigeen Fit To Fly-tests bij Express Test op Edinburgh Airport £ 50 en PCR-tests kunnen meer dan £ 100 zijn.

Ontvang al het laatste nieuws en de koppen van Edinburgh, Fife and the Lothians twee keer per dag rechtstreeks in uw inbox door u aan te melden voor onze gratis nieuwsbrief.

Van het laatste nieuws tot het laatste nieuws over de coronaviruscrisis in Schotland, wij staan ​​voor u klaar.

De ochtendnieuwsbrief arriveert elke dag vóór 9.00 uur en de avondnieuwsbrief, handmatig samengesteld door het team, wordt verzonden om 18.30 uur, zodat u een overzicht krijgt van de belangrijkste verhalen van de dag.

Om u aan te melden, voert u eenvoudig uw e-mailadres in op deze link hier en selecteert u Dagelijks nieuws.

Bovendien stellen de luchtvaartmaatschappijen voor dat een pakket aan economische steun 'onmiddellijk wordt verstrekt'. De reisindustrie is zwaar getroffen door de pandemie, waarbij wagenparken tijdens lockdowns tot stilstand moesten komen.

Ryanair is ook gedwongen vluchten te annuleren, met gevolgen voor duizenden klanten, aangezien landen reizigers uit het VK verbieden te midden van de toename van Covid-19-gevallen.

De volledige brief staat hieronder.

Als leiders van Britse luchtvaartmaatschappijen maken we ons grote zorgen over de lukrake en onevenredige benadering door de regering van reisbeperkingen na de opkomst van de Omicron-variant.

Tien dagen geleden zei u terecht dat vaccins en boosters onze beste verdedigingslinie blijven tegen varianten van Covid-19 en benadrukte u de noodzaak van evenredige reismaatregelen. Het wordt steeds waarschijnlijker dat Omicron binnenkort de dominante variant in het VK zal zijn, en de minister van Volksgezondheid heeft al gezegd dat het in het VK circuleert, onafhankelijk van internationale reizen.

Hoewel we volledig erkennen dat er stappen moeten worden ondernomen om de aanvankelijke impact van de Omicron-variant in te dammen, is reizen een uitzondering geworden met de introductie van onevenredige beperkingen. Verder voegen tests vóór vertrek en bij aankomst duidelijk weinig waarde toe aan onze Covid-bescherming, maar verstoren ze onnodig Kerstmis voor gezinnen en bedrijven, terwijl ze de Britse reisindustrie ernstig schaden.

De regering moet nu de volgende stappen ondernemen om consumenten te ondersteunen en de blijvende littekens van onze industrie te voorkomen, die een essentiële rol speelt in de wereldeconomie van het VK en meer dan 500.000 directe banen ondersteunt in alle uithoeken van het land:

Alle noodtesten voor volledig gevaccineerde passagiers moeten worden verwijderd bij de formele beoordeling op 20 december

Er moet onmiddellijk een pakket op maat gemaakte economische steunmaatregelen komen om de sector door deze crisis heen te overbruggen

Alleen het VK vereist PCR-tests vóór vertrek en na aankomst, ongeacht de vaccinatiestatus. Hoewel we veel hebben gehoord over het aanpakken van het 'oplichting'-testregime - tot £ 399 in rekening brengen voor een PCR-test - hebben we weinig actie gezien, ondanks herhaalde beloften.

We hebben ook onmiddellijke problemen gezien met aankomsten op de rode lijst, waarbij veel klanten hotels boekten die ofwel niet gereed waren of dubbel geboekt waren, waardoor ze opnieuw moesten boeken en opnieuw moesten betalen. Veel mensen zijn buiten hun schuld in het buitenland gestrand vanwege een beleid dat niet goed kan worden uitgevoerd.

Wij en onze klanten voelen zich oprecht in de steek gelaten, omdat we geloofden dat een meer pragmatische, op feiten gebaseerde benadering van reizen, in lijn met de rest van de wereld, slechts een paar maanden geleden was bereikt en door alle betrokkenen was overeengekomen. In plaats daarvan hebben de gelaagdheid van extra reisbeperkingen, die op korte termijn zijn ingevoerd zonder overleg of waarneembare strategie, de kerstplannen verstoord en het klantsentiment ernstig ondermijnd net voor het cruciale boekingsseizoen voor Kerstmis en Nieuwjaar (tot 30% van de tickets wordt verkocht).

Wij verzoeken u dringend om met ons kennis te maken om de problemen te begrijpen waarmee wij en onze klanten nu worden geconfronteerd als gevolg van deze maatregelen, waarvan de minister van Transport zelf toegaf dat ze de reisindustrie 'uitroeien'. We dringen er bij u op aan om nu actie te ondernemen om dit te voorkomen.

Andrew Flintham, Managing Director, Tui UK & Ierland

Sean Doyle, CEO, British Airways

Shai Weiss, CEO, Virgin Atlantic

Steve Heapy, CEO, Jet2.com

Tim Alderslade, CEO, Airlines UK