Seegene introduceert snel nieuwe PCR-test die de Omicron-variant, de stealth-versie en alle VOC's in een enkele buis identificeert | BioSpace

2021-12-14 20:50:36 By : Ms. Sophia Wong

SEOUL, Zuid-Korea, 9 december 2021 /PRNewswire/ -- Seegene, Inc. (KQ 096530), het toonaangevende bedrijf in moleculaire diagnostiek in Zuid-Korea, heeft vandaag een nieuwe reeks diagnostische tests onthuld die het steeds veranderende landschap van COVID-19-varianten detecteert. De Novaplex™ SARS-CoV-2 Varianten VII-test richt zich op Omicron en zijn stealth-versie, evenals andere varianten. Seegene gelooft dat de nieuwe PCR-test effectief zal zijn in het helpen van regeringen en gezondheidsautoriteiten om de huidige varianten te bestrijden.

Direct nadat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) een ontdekking van de Omicron-variant aankondigde, implementeerde Seegene zijn op AI gebaseerde in-silicosysteem om deze ontwikkeling binnen een week af te ronden.

In een enkele buis richt de nieuwe RT-PCR-test zich op in totaal vijf analyten, waaronder het RdRP-gen, dat positieve COVID-19-gevallen bevestigt, en drie belangrijke Omicron S-genmutaties: E484A, N501Y, HV69/70-deletie. En het is ook gericht op Endo IC, dat dient als controle om de geldigheid van het specimen te verifiëren. De test werd gevalideerd met behulp van variabel nucleïnezuur van COVID-19-monsters, waaronder gevallen van Alpha, Beta, Gamma, Delta en Omicron.

Deze nieuwste test kan onderscheid maken tussen de Omicron-variant en de 'stealth'-versie. De nieuw opkomende stealth-versie mist bepaalde functies (verwijdering van HV69/70) die het doelwit zijn van andere PCR-tests om de Omicron-variant te identificeren. Seegene's eigen mTOCE-technologie maakt het mogelijk om meerdere genetische mutaties in het S-gen te targeten, zodat deze test de nieuwe Stealth-variant nauwkeurig kan onderscheiden van de standaard Omicron.

"Onze wetenschappers houden de verspreiding en evolutie van SARS-CoV-2 in alle uithoeken van de wereld nauwlettend in de gaten, zodat we zo snel en effectief mogelijk kunnen reageren met tijdige diagnostische tests", zegt Dr. Chun, CEO van Seegene. "We leren nog steeds over Omicron, maar alle tekenen wijzen erop dat deze variant zelfs meer overdraagbaar is dan Delta. Daarom zijn we zo snel gegaan en hebben we ons op AI gebaseerde ontwikkelsysteem gebruikt om met hoge nauwkeurigheid te ontwerpen en te ontwikkelen. We zijn klaar voor elke aanstaande variant uitdagingen."

Aangezien Covid-19 begin 2020 voor het eerst opkwam, maakte Seegene gebruik van zijn ontwikkelingsplatform en gepatenteerde high-multiplex RT-PCR-technologie om in slechts twee weken een van de eerste testkits voor Covid-19 te produceren. Tegenwoordig is Seegene in staat om snel nieuwe tests te ontwikkelen, vooruitlopend op opkomende varianten, met behulp van het big data auto-surveillance in silico-systeem van het bedrijf. Deze monitoring heeft het bedrijf in staat gesteld om tests te maken die de meeste virusvarianten screenen die wereldwijd zijn ontdekt, met behulp van Seegene's bestaande COVID-19-assays.

Bekijk originele inhoud om multimedia te downloaden: https://www.prnewswire.com/news-releases/seegene-rapidly-introduces-new-pcr-test-that-identificeert-the-omicron-variant-its-stealth-version-and -alles-vocs-in-een-single-tube-301441079.html

© 1985 - 2021 BioSpace.com. Alle rechten voorbehouden. Aangedreven door Madgex Job Board-software