Testlocaties op 13 Spaanse luchthavens bijna klaar

2021-12-14 21:00:44 By : Mr. Raymond Lei

Dit zijn de luchthavens van Barcelona, ​​​​Alicante, Valencia, Bilbao, Palma de Mallorca, Ibiza, Menorca, Gran Canaria, Tenerife Sur, Fuerteventura, Lanzarote en La Palma. Dit betekent dat het - zoals ook het geval is op de drie luchthavens waar de testlocatie al in bedrijf is - mogelijk is om een ​​PCR-test te laten uitvoeren en te voldoen aan de eis dat deze bij aankomst in Nederland niet ouder is dan 12 uur. 

De Spaanse luchthavenautoriteit AENA heeft het bedrijf Eurofins Megalab ingehuurd om de Covid-19 diagnostische tests uit te voeren op 12 luchthavens. Eurofins is een toonaangevend bedrijf op de Spaanse markt voor klinische analyse. 

De nog te openen testcentra moeten het herstel van het vliegverkeer versnellen. Dit is een belangrijke motor achter het herstel van de Spaanse economische activiteiten.

Het bedrijf heeft een online systeem ontworpen voor het kopen van de tests, het boeken van afspraken en online toegang om de resultaten te bekijken. Het doel is om het risico op besmetting en verspreiding van het virus tijdens vliegreizen zoveel mogelijk te beperken. 

Wie kan er getest worden?

Deze dienst op Spaanse luchthavens is bedoeld om Covid-19-testen mogelijk te maken voor passagiers en toeristen die op hun bestemming een negatief resultaat moeten overleggen of die bij gebreke daarvan aan quarantaineverplichtingen moeten voldoen. 

De testservice is beschikbaar voor alle soorten passagiers (zowel vertrekkende als aankomende passagiers), hun gezelschap, bemanning en ander luchthavenpersoneel. 

Voordat u een afspraak maakt, is het van belang na te gaan of de betreffende luchthaven maatregelen heeft genomen die de doorgang van passagiers zonder instapkaart beperken. Met een instapkaart op zak mag u alleen op de luchthaven blijven binnen de tijd die strikt noodzakelijk is om de diagnostische tests uit te voeren. 

Voor de PCR-test kunt u bij Eurofins Megalab terecht; een snelle PCR-test PCR- en Antigeen-sneltesten en antilichaamtesten (IgG- en IgM-antilichamen. Meer informatie vindt u op de website van Eurofins Megalab. Er is ook een app beschikbaar om afspraken te maken. Dit kan ook rechtstreeks via deze website. Volgens De laboratoria van Radio Cope gaan voor Pasen open, dus dat zou woensdag 31 maart moeten zijn.

Aena werkte samen met het bedrijf dat de meest concurrerende prijzen kon bieden voor de verschillende tests. Het is nog niet duidelijk welke prijs per test wordt gevraagd. Wel is duidelijk dat de tests die door de door AENA gecontracteerde laboratoria op de luchthavens van Malaga, Sevilla en Madrid worden uitgevoerd, veel lager zijn dan de gemiddeld gevraagde tests in andere testcentra. Op de drie genoemde luchthavens kost de PCR-test 58,68 euro, een sneltest 24,45 euro en een antistoffentest 29,34 euro.

Manuel Santana is zaterdag op 83-jarige leeftijd overleden in Marbella. De viervoudig kampioen in het enkelspel was tot 2019 toernooidirecteur van de Mutua Madrid Open. Hij werd erevoorzitter van het ATP Masters 1000-toernooi.

Xavier Novell Goma was ooit de jongste bisschop van Spanje voordat hij aftrad om te trouwen met een schrijver van 'satanische' erotica. Hij was ook een bekende conservatief.