Hoe weet je of je immuun bent na een coronavaccinatie? - Nieuwe wetenschapper

2021-12-14 21:00:38 By :

Om de Covid-19-pandemie het hoofd te bieden, hebben we de meest effectieve vaccins nodig. Maar zelfs de beste vaccins werken niet voor iedereen. Hoe kom je erachter of je vaccinatie heeft gewerkt?

Alle vaccins die momenteel tegen het coronavirus worden gebruikt, kunnen bijwerkingen veroorzaken. Deze omvatten een zere arm, koorts, koude rillingen, hoofdpijn en misselijkheid. Normaal gesproken treden deze symptomen op in de eerste twee dagen na de injectie. Volgens gegevens van de Covid Symptom Study, die bijna 36.000 mensen in het VK volgde na een vaccinatie met Pfizer/BioNTech, komen deze bijwerkingen vaker voor na de tweede dosis en bij mensen die eerder een natuurlijke infectie met het coronavirus hebben gehad.

Bijwerkingen maken duidelijk dat je immuunsysteem reageert op het virus. De afwezigheid van bijwerkingen betekent echter niet dat de prik zijn werk niet heeft gedaan. Zelfs na de tweede dosis had slechts de helft van de deelnemers aan de Britse studie een zere arm. Een op de vijf had een wat sterkere bijwerking, zoals koorts. "Mensen hoeven zich geen zorgen te maken als ze geen reactie van het lichaam opmerken", zegt immunoloog Deborah Dunn-Walters, hoofd van de Covid-19-werkgroep van de British Society of Immunology.

Hoe dan ook, het is van cruciaal belang om niet te doen alsof je immuun bent voor het virus na een vaccinatie, zegt immunoloog Paul Morgan van de Cardiff University in Wales. Het duurt twee tot drie weken voordat een vaccin begint te werken. En zelfs na drie weken stoppen vaccins niet alle infecties. Wel verminderen ze de ernst van de ziekte en het aantal besmettingen onder de bevolking.

Het is nog steeds niet duidelijk waarom sommige mensen het coronavirus oplopen nadat ze zijn gevaccineerd (zie 'Geen vaccinrespons' hieronder). Toch is er een manier om erachter te komen of het vaccin effect heeft gehad op uw immuunsysteem. Er is een rol weggelegd voor sommige antilichaamtesten die zijn ontworpen om natuurlijke corona-infecties op te sporen. Ze kunnen ook drie weken na een injectie antistoffen meten die zijn geproduceerd als reactie op de vaccinatie.

De meeste van deze tests zoeken naar antilichamen die het buitenste spike-eiwit van het virus herkennen. Het virus gebruikt dit eiwit om zich te hechten aan cellen in het lichaam. Wanneer de test deze antistoffen vindt, kan hij echter niet bepalen of ze zijn ontstaan ​​door een natuurlijke infectie of na een vaccinatie.

Sommige andere tests richten zich op antilichamen die een zogenaamd nucleocapside-eiwit herkennen. Aangezien het vaccin dit molecuul niet bevat, zal een dergelijke test geen immuunrespons detecteren bij gevaccineerde mensen.

Geen enkele test is echter perfect. Het percentage fout-negatieve resultaten - waarbij iemand die antistoffen tegen het virus heeft een negatief testresultaat krijgt - kan oplopen tot 10 procent bij antilichaamtests. Dat blijkt uit een review van dit type test, uitgevoerd bij mensen die twee tot vier weken eerder een bewezen infectie hadden. Het omgekeerde geval, waarbij een persoon zonder antistoffen toch positief test, komt minder vaak voor. Het percentage hiervoor ligt rond de 2 procent.

Huidige commerciële tests geven alleen aan of er wel of geen antistoffen zijn gevonden. Ze kwantificeren niet de concentratie van antilichamen in het lichaam van een persoon. Deze concentratie neemt vaak af na een natuurlijke Covid-19 infectie. Daarnaast zijn de testen niet uitsluitsel over hoe krachtig de antistoffen zijn tegen de verschillende varianten van het coronavirus.

Antilichamen vertellen niet het hele verhaal over immuniteit. Ons immuunsysteem bevat ook andere componenten, waaronder geheugen-B-cellen - cellen die de antilichamen produceren, maar niet kunnen worden gedetecteerd door een antilichaamtest - en T-cellen, die de lichaamscellen die door het virus zijn geïnfecteerd direct doden.

Bedrijven als het Britse Indoor Biotechnologies en het Duitse Qiagen ontwikkelen momenteel tests voor T-cellen. Deze zouden licht moeten werpen op de langetermijnreactie van het lichaam en op hoe vaak mensen een booster-injectie voor covid-19 zouden moeten krijgen, zegt Maria Oliver, onderzoeker bij Indoor Biotechnologies.

Momenteel worden tests - of het nu gaat om antilichamen of T-cellen - alleen gebruikt voor onderzoek of persoonlijk belang; niet als bewijs van vaccinatie. Landen als Zweden en Denemarken ontwikkelen een digitaal 'vaccinatiepaspoort'. Dat zouden hun bewoners kunnen gebruiken als ze op reis gaan, als bewijs van een Covid-19-vaccinatie. Dit is echter een vaccinatiebewijs, geen bloedonderzoek.

Snelle vingerpriktests die antistoffen tegen het coronavirus detecteren, kunnen in de toekomst bijvoorbeeld op luchthavens worden gebruikt. Deze bewijzen niet of iemand immuun is voor het virus, maar ze laten wel zien of iemand in het verleden een vaccinatie of infectie heeft gehad.

Dergelijke antilichaamtests kunnen een rol gaan spelen "wanneer de tijd rijp is, wanneer we uit deze kritieke fase komen waarin er zoveel virus is", zegt Morgan. "Maar op dit moment is het belangrijker om iedereen die is ingeënt nog steeds als verdachte te behandelen en als een potentiële bron van infectie voor anderen."

Het blijft een raadselachtige constatering dat van alle commotie rond de vraag naar een effectief vaccin, de medicijn- en/of resistentieroute niet eens wordt genoemd op de overheidszenders van tv en radio. Dit riekt naar allesoverheersende belangengroepen die enorm veel verdienen aan de ontwikkeling van vaccins en nauwelijks aan bestaande medicijnen of combinaties daarvan die geen rechten meer hebben en daardoor relatief goedkoop zijn en daardoor misschien helemaal niet meer verkrijgbaar zijn op straffe van… … ja, waarvan? (prijsafspraken zijn staatsgeheim.....!!!)

Jammer dat een informatief artikel eindigt met complotdenken.

Het artikel eindigt niet met een complottheorie, het is slechts een reactie. Van iemand die zichzelf bijzonder intelligent vindt door niet simpelweg te geloven wat experts zeggen. Ze bezitten het "gezond verstand". Zelf ben ik eerder een simpele ziel die erop vertrouwt dat de wetenschappers hun uiterste best zullen doen om alles over dat virus te weten te komen, ook wel eens op het verkeerde been worden gezet, wat dan door henzelf of hun collega's op de zoektocht wordt aangepast. Kortom, een spannende zaak, ik volg dat liever dan alle onbewezen aannames en vermoedens te lezen.

Het heeft helaas niets met inlichtingen te maken of iemand de corona-propaganda in vol vertrouwen volgt of niet. De vaccinatie “oplossing” wordt voornamelijk gedreven door Big Pharma. (toevallig ook financieel een grote winnaar in deze crisis) In eerste instantie kregen we te horen dat we na de vaccinatie onze vrijheid terug zouden krijgen. Nu is duidelijk dat dat niet gaat gebeuren. Ik lees tussen de regels door dat ze ons in de toekomst de ene vaccinatie na de andere willen geven. Waanzin als je het mij vraagt ​​en de gevolgen voor je gezondheid zijn niet te overzien. Dieren waarvoor ze een RNA-vaccin hadden ontwikkeld, stierven uiteindelijk allemaal aan de cytokinestorm die ontstond toen ze in contact kwamen met het wilde virus.

Hoi Yolanda Ik ben geschrokken hoe de proefdieren bij cytokines terecht zijn gekomen. Heb je een referentie voor mij?

> Heb je een referentie voor mij?

En toen werd het stil...

Als je vanaf het begin je huiswerk had gedaan, had je je antwoord al gehad.

Nu zal niemand die het weet je dat antwoord geven. Luiheid en neerbuigendheid worden meestal niet op prijs gesteld.

Referentie: Prof.dr. Dr. Sacharit Bakhti en Nobelprijswinnaar Prof. Dr. John Oannidis

Klein en volkomen irrelevant detail: de laatste alinea van de bijsluiter 'Geen vaccinrespons' begint met: “Bovendien kan de respons op het vaccin worden beïnvloed door…” Als passief deelwoord 'beïnvloed' krijgt natuurlijk geen t.

[editor editor: bedankt voor de correctie, aangepast!]

Wat relevant is, is de juiste constatering dat de farmaceutische bedrijven die een effectief vaccin hebben ontwikkeld momenteel veel geld kunnen vragen voor hun product. Dit betekent natuurlijk niet automatisch dat er ook niet koortsachtig wordt gezocht naar medicijnen tegen corona, maar het toont wel aan dat een zo goed mogelijke beheersing van deze geneesmiddelen gewenst is.

En voor de toekomst denk ik dat (niet alleen) deze pandemie ook laat zien dat de ontwikkeling van medicijnen en vaccins niet langer alleen door commerciële bedrijven moet worden gedaan: overheden moeten hun krachten bundelen om naast commerciële geneesmiddelen ook medicijnen en vaccins te ontwikkelen. te ontwikkelen door aan de overheid gelieerde en gesubsidieerde instellingen zonder winstoogmerk.

Ik kan me voorstellen dat er achter de schermen geheime afspraken plaatsvinden. Europa snijdt zijn eigen vlees door alle hoop te vestigen op de vaccins van de “vrije wereld (NB: VS en VK). Dat voelen ze nu al met de Astra Zeneca-affaire. Het lijkt alsof de Britten ons nu duidelijk maken dat ze niet straffeloos “benadeeld” worden (zie Brexit-affaire). De topman van Astra kon vandaag op tv geen zinnig antwoord formuleren op een virtuele hoorzitting met de Europese commissie die vragen van de bevolking afvuurde. Het VK tekende ook een deal met Astra 1 dag NA die van de EU. Het is duidelijk dat Astra Zeneca meer belang ziet in de langdurige samenwerking met de Britten dan met Europa. Het is trouwens een Brits bedrijf. De reden dat de EU de handen ineen heeft geslagen met de grote Pharma is omdat ze over de nodige logistiek, infrastructuur en praktische kennis beschikten om snel een vaccin te kunnen produceren en distribueren. Dat maakt ze nu kapot. De grote Farma heeft nu de touwtjes in handen. Naar Rusland gaan voor de Spoetnik-vaccins heeft ook weinig zin nu de EU een boycot heeft gelanceerd tegen Rusland vanwege zijn verlichtingsprincipes in de Navalny-zaak. Hoe politieke bewegingen het leven van duizenden mensen in gevaar kunnen brengen. Hopelijk wapenen we ons in de toekomst tegen dergelijke situaties door zelf het initiatief te nemen, bijvoorbeeld door medicijnen en vaccins te laten ontwikkelen door aan de overheid gelieerde en gesubsidieerde non-profit instellingen. Maar dan zullen ze binnenkort te maken krijgen met rechtszaken van de "benadeelde" Big Pharma wegens oneerlijke concurrentie. Dit heet met eigen middelen gepakt worden of... de wetgeving moet worden aangepast zodat er geen discussie kan ontstaan. Een uitdaging op zich.

Ik heb een jaar geleden Covid doorgemaakt, mijn bloed laten testen op antistoffen in augustus (231) nu mijn bloed opnieuw laten testen op antistoffen in maart (214). Ze weten het gewoon niet of we worden voor de gek gehouden. Ik denk dat ik voldoende bescherming heb, maar blijf de hygiëne in acht nemen. Maar wel of niet vaccineren blijft mijn eigen beslissing, is er iets van Right!

Ik woon in Oostenrijk. Hier zeggen ze dat een antilichaamtest bij 50 voldoende is om je te beschermen. Het spijt me dat er zoveel verschillende artikelen zijn en dat u niet goed geïnformeerd bent.

Ton, ik hoop dat je een mens bent en geen machine. Een verschil van 10% tussen beide metingen is volkomen normaal. Dit geldt voor alle waarden in het menselijk lichaam. Als u vandaag uw nuchtere bloedsuiker laat bepalen, kan dit bijvoorbeeld 80 mg/dl zijn. Laat morgen nog eens bepalen of het 90 kan zijn en overmorgen 70. Alle drie volkomen normaal.

Hoi Ton, ik ben begin maart 2020 besmet geraakt. Getest op antistoffen in juli 2020 Resultaat 16 (Roche test je hebt COVID gehad als je resultaten +0,8) zijn. Op 1 april 2021 weer bloedonderzoek gehad. Antistoffen zijn gestegen naar 160 (Roche-test). Welke toets heb je gehad? Dank u.

Deze vaccinaties zijn gevaarlijker dan de ziekte waartegen ze beweren te beschermen. Het heeft geen zin om ze te laten injecteren.

[editor bewerkt: verwijzing naar WO II verwijderd. En als redactie benadrukken wij dat dit niet klopt. Normaal gesproken zouden we de hele opmerking verwijderen vanwege gevaarlijke verkeerde informatie, maar om Marks opmerking hieronder te behouden, laten we deze ook.]

Ik vermoed dat je nog een relatief jonge dame bent en niet in de zorg werkt. Ik gok dat je nog geen patiënt hebt zien sterven na een maand op zijn buik op de intensive care. Ik hoop dat je ouders gespaard blijven! Vergelijk het aantal mensen dat is overleden aan een Covid-infectie met degenen die ernstige schade hebben opgelopen door vaccinatie: 100.000 op 1? Vriendelijke groeten van een 74-jarige arts die blij is dat hij is ingeënt en voor zijn patiënten kan blijven zorgen.

bedankt voor het weghalen van de onzin Petra is aan het kotsen… Hoewel we nu reacties kunnen verwachten die het verspreiden van domme uitspraken, leugens en onzin classificeren als 'vrije meningsuiting'.

Ik heb begrepen dat de waarde van de IgG, die stijgt bij een succesvolle (95%) vaccinatie (en daarna langzaam afneemt) aangeeft of je na vaccinatie tot de gelukkige 95% behoort of tot de 5% die dat niet doet, of onvoldoende, beschermd tegen Covid na vaccinatie.

Helaas geven de experts in het artikel (nog) geen grenswaarden voor OK of niet OK aan.

Zijn hier meer gegevens over beschikbaar (met weer marge) zodat een eenvoudig gevaccineerd persoon zich zekerder kan voelen in de 95% of 5% groep ??

Hallo, ik werk in een zorgcentrum en ben ingeënt door pfizer. Ben 55 jaar oud en vrouw. 2 bloedonderzoeken gehad en geen antistoffen? Kan ik om een ​​ander vaccin vragen om te kijken of ik er wel antistoffen voor aanmaak? Waarom worden hier niet meer tests voor gedaan om te zien of ik wel antistoffen aanmaak. Ik voel me nu niet veilig?

Drie maanden na ziekte antistoffen laten testen: 166 Bau. Volgens het bedrijf is tussen de 50 en 150 het gemiddelde. Onder gevaccineerde mensen ligt het ruim boven de 250. De kans dat je twee keer ziek wordt is erg klein. In sommige landen, bijvoorbeeld de Seychellen, is er nu een uitbraak waarbij 1/3 van de infecties volledig gevaccineerde mensen zijn. Het ligt dus allemaal wat ingewikkelder.

Heb je de 2e vaccinatie gehaald? Heb je nu antistoffen?

Vandaag (21-05-21) op eigen initiatief (Roche) de uitslag van de IgG-test ontvangen. Aangezien ik zonder deelname voorbestemd ben/was voor het AZ-vaccin en ik 1,5 maand geleden in milde vorm covid doormaakte, was ik benieuwd naar mijn spontaan opgebouwde immuniteit om met een gerust geweten het beruchte AZ-vaccin te kunnen weigeren. Er werd een waarde van 18,4 E/ml geregistreerd waar blijkbaar alles hoger dan 0,9 als seropositief wordt beschouwd. Dus ik ben immuun! Weet iemand de waarden die een 'gevaccineerde' opmerkt? Blijkbaar is er nergens een vergelijking te vinden. Bedankt voor eventuele reacties.

Ik kreeg de volgende informatie uit een bloedtest (drie weken na het eerste Pfizer-vaccin): Virale serologie Covid IgG S Ab * 40,5 <0,8 E/mL KHO

Volgens de dokter doet het vaccin wat het moet doen.

interessant om op te merken wat de titer van een gevaccineerde persoon is. Er blijkt echter een verschil te zijn afhankelijk van de toegepaste waardering. In mijn geval werden de reagentia van Roche gebruikt (zie mijn reactie hierboven). Ik neem aan dat er immuniteit is opgebouwd. Omdat ik de evolutie wil weten, vraag ik me af welke periodiciteit (maandelijks, driemaandelijks, ...) realistisch moet worden gevolgd voor eventuele latere testen.

Hoe kan een positieve uitslag van de antistoffentest als bewijs dienen om vrij te mogen reizen. Ik heb nog nooit corona gehad, ik heb er in ieder geval niets van gemerkt. Werk samen met kleuters in het onderwijs. Eind februari negatief getest op corona en positief op antistoffen. Graag dit als bewijs voor mijn vaccinatiepaspoort om vrij te kunnen reizen (zonder pcr toets). Geloof meer in mijn eigen weerstand dan in het vaccin. Wat moet ik doen om de 'beschermde' stempel te krijgen? Groetjes, Eline

https://ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/coronavirus-response/safe-covid-19-vaccines-europeans/eu-digital-covid-certificate_en#what-is-it-european- digitaal corona certificaat

Eline BK: op officiële websites staat dat je je maar één keer hoeft te laten vaccineren als je minder dan een half jaar geleden covid-19 hebt gehad. De antistoffen die door de ziekte worden geproduceerd, worden dan beschouwd als de 'eerste injectie'. Kortom, niet gevaccineerd, geen vaccinatiepaspoort.

Al die coronashots: ik voel me een dier dat in een stal woont met 19.999 andere dieren; en vaccineren, vaccineren, vaccineren tegen (vogel)griep (!), varkenspest of mond- en klauwzeer. ALLES voor het economisch voordeel!!! “Het welzijn van de mens op de lange termijn is van het grootste belang. Ziekte? Vaccineren! We gaan in die richting - massaal. Nu krijgen we bijna weer 'hobby'. En ondertussen heb ik meer last van Rutte dan van corona…… En ik heb een mondkapje met 'drempelvrees'! Ik weiger mee te doen aan die onzin van 'alleen maar een hapje mogen eten in de horeca met een QR-code'. Dan honger lijden……………….. En raar!: Ik kan geen koffie halen bij de koffieautomaat van de AH of andere supermarkten vanwege 'besmettingsgevaar', maar ik kan wel geld opnemen bij de pinautomaat ! Alsof ik (?!) geen corona besmetting kan krijgen!!! Ten slotte; geld stinkt niet en de -heilige- economie moet doorgaan! Anders kunnen Rutte en co (rona) inpakken!

Klik hier om in te loggen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een * .

Bewaar mijn naam, e-mailadres en site in deze browser voor de volgende keer dat ik een reactie plaats.