Bosch maakt mondkapjes - Installatie.nl

2022-10-02 13:10:02 By : Ms. Fiona hu

Home » Nieuws » Bosch maakt mondkapjes

Het Bosch-concern gaat in haar fabrieken ook mondkapjes en testapparatuur voor het Covid-19 virus produceren. De vestiging in Nederland, de Nefit-fabriek in Deventer, is hier niet bij betrokken.

Het Bosch-concern, in onze branche vooral bekend van de warmtepompen en de cv-ketels van Nefit, is al begonnen met de productie van gezichtsmaskers. Dertien Bosch-fabrieken in negen landen – van Bari in Italië tot Bursa in Turkije en Anderson in de Verenigde Staten – gaan gezichtsmaskers produceren. Daarnaast is het bedrijf momenteel bezig met het opzetten van twee volledig automatische productielijnen op de locatie Stuttgart-Feuerbach, met verdere lijnen op de Duitse locatie Erbach, evenals productie in India en Mexico. “Het kostte maar een paar weken om de benodigde machines te ontwerpen,” zegt  topman Volkmar Denner van Robert Bosch GmbH. Bosch heeft de ontwerpen ook gratis ter beschikking gesteld aan andere bedrijven. Het bedrijf kan meer dan 500.000 maskers per dag produceren.

De medische tak van het Bosch-concern is ook nog eens actief met testapparatuur. Bosch heeft hiervoor een device ontwikkeld waarbij het virus binnen 2,5 uur kan worden vastgesteld bij een patient. De verwachting is dat deze eind mei gebruikt kan gaan worden. De snelle moleculaire diagnostische test draait op het Vivalytic analyse-apparaat van Bosch Healthcare Solutions. “We willen dat de Bosch snelle COVID-19-test een rol speelt om de pandemie van het coronavirus zo snel mogelijk in bedwang te houden. Het zal de identificatie en isolatie van geïnfecteerde patiënten versnellen ”, zegt Volkmar Denner, voorzitter van de raad van bestuur van Robert Bosch GmbH.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op welke wijze kun je warmtepomptechniek gebruiken in collectieve installaties in nieuwbouw en renovatie? Lees verder →

De verkoop van radiatorventilatoren is fors toegenomen. De techniek kan de snelheid van convectie van… Lees verder →

Voor het snel installeren van voorwanden is het droogbouwsysteem TECEprofil de ideale oplossing. Met slechts… Lees verder →

Hoe verduurzaam je een bestaande woning in Velserbroek uit 1988? Ook met een redelijk goed… Lees verder →

Het is uiterst onzeker of er dit jaar een publiekscampagne komt die consumenten erop wijst… Lees verder →

Elk klaslokaal in Nederland moet een werkende CO2-meter bevatten. Ook krijgen scholen extra hulp en… Lees verder →

Techniek Nederland, TVVL, ISSO en Wij Techniek presenteren vandaag hun toekomstverkenning CONNECT2030. Lees verder →

Dit is de grootste project met hybride warmtepompen van Nederland Lees verder →

De ISDE-subsidie voor warmtepompen, zonneboilers en isolatie is enorm populair dit jaar. Naar verwachting zal… Lees verder →

Een energiebuffer die het hele seizoen overbrugt. De Sportcampus van het Leidsche Rijn College in Utrecht herbergt deze techniek. Lees verder →

Modulemakers maakt complete installaties, in de fabriek. Het bedrijf zet daarbij zoveel mogelijk in op standaardisering, digitalisering en industrialisering, zodat er niet meer van project naar project gewerkt wordt, maar dat de installaties productiematig van de lopende band rollen.

Hoe bepaal jij het benodigde vermogen van een nieuwe warmtepomp in een bestaande woning?

De gloednieuwe Bouwspecial Warmtepompen zet trends en ontwikkelingen op het gebied van warmtepompen op een rij en beschrijft in een paar artikelen concrete toepassingen van warmtepompen in gebouwen.