Bosch Healthcare ontwikkelt sneltest voor coronavirus • AT-Aandrijftechniek

2022-05-28 09:23:32 By : Mr. Johnny Sun

Een snelle diagnose van het coronavirus levert een belangrijke bijdrage aan het indammen van de snelle verspreiding van het virus in veel landen. De nieuwe, volledig geautomatiseerde COVID-19 sneltest van Bosch kan medische instellingen zoals dokterspraktijken, ziekenhuizen, laboratoria en gezondheidscentra helpen bij het stellen van een snelle diagnose. De snelle moleculaire diagnostische test wordt gebruikt op de Vivalytic analyzer van Bosch Healthcare Solutions.

De sneltest, die in slechts zes weken werd ontwikkeld, kan een infectie met het coronavirus SARS-CoV-2 bij patiënten opsporen in minder dan twee en een half uur – van het nemen van het monster tot het resultaat. Een ander voordeel van de sneltest is dat de test direct op de plaats van de klinische behandeling kan worden uitgevoerd. Transportroutes, die kostbare tijd kosten, zijn niet meer nodig.

Patiënten krijgen snel zekerheid over hun gezondheidstoestand. Geïnfecteerde personen kunnen onmiddellijk worden geïdentificeerd en geïsoleerd. Met de tests die momenteel in gebruik zijn, moeten patiënten meestal rekening houden met één tot twee dagen wachttijd.

De Bosch sneltest is een van de eerste volledig geautomatiseerde moleculaire diagnostische tests ter wereld die rechtstreeks door alle medische instellingen kunnen worden gebruikt. Bovendien kan hetzelfde monster worden gebruikt om naast COVID-19 nog negen andere luchtwegaandoeningen, zoals influenza A en B, gelijktijdig te onderzoeken.

“Het bijzondere aan de Bosch-test is dat de differentiaaldiagnose de artsen ook de tijd bespaart die nodig is voor verdere tests, hen een snelle, gefundeerde diagnose biedt en hen in staat stelt om sneller een geschikte therapie te starten”, zegt Marc Meier, managing director van Bosch Healthcare Solutions GmbH. De nieuw ontwikkelde test zal vanaf april in Duitsland beschikbaar zijn, waarna andere Europese en niet-Europese markten zullen volgen.

De Bosch COVID 19 sneltest is het resultaat van een samenwerking tussen de dochteronderneming Bosch Healthcare Solutions en het Noord-Ierse medische technologiebedrijf Randox Laboratories Ltd. “Samen met onze partner Randox zijn we erin geslaagd om deze innovatieve sneltest in zeer korte tijd te ontwikkelen en kunnen we deze nu aanbieden. De betrouwbare en veilige evaluatie van de test door de Bosch Vivalytic analyser direct in het ziekenhuis, in het laboratorium of in de dokterspraktijk biedt de best mogelijke bescherming voor patiënten en medisch personeel”, zegt Meier.

Het bedrijf onderzoekt momenteel hoe het artsen en verplegend personeel in medische instellingen zoals het Robert Bosch Ziekenhuis kan ondersteunen, zodat ze snel kunnen worden getest om zo lang mogelijk operationeel te blijven – zonder risico op infectie voor anderen.

In verschillende laboratoriumtests met SARS-CoV2 leverde de Bosch-test resultaten op met een nauwkeurigheid van meer dan 95 procent. De sneltest voldoet aan de kwaliteitsnormen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Het monster wordt met behulp van een uitstrijkje uit de neus of keel van een patiënt genomen. De cartridge, die al alle reagentia bevat die nodig zijn voor de test, wordt vervolgens in het Vivalytic-apparaat geplaatst voor analyse. De medische staf kan zich tijdens de analyse aan andere taken wijden, zoals het behandelen van patiënten.

De Vivalytic analyser is ook zo gebruiksvriendelijk dat zelfs ongetraind medisch personeel de testevaluatie betrouwbaar kan uitvoeren. Met een Vivalytic analyzer van Bosch kunnen binnen 24 uur tot tien tests worden uitgevoerd. Met slechts 100 apparaten kunnen tot 1000 tests per dag worden geëvalueerd. Door de dynamische verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 werken de laboratoria al op volle kracht. Met Vivalytic creëert Bosch extra testcapaciteit.

Geweldig nieuws , maar wanneer komen deze beschikbaar voor de wereld. Kunnen er al bestellingen worden geplaatst in duizendtallen en zo ja wat is de levertijd en waar kunnen we deze aanschaffen. Snelheid is vandaag aaan de orde Wij hebben klanten aal over de world en vragen ons om corona testers . Graag een reactie obver de prijzen en levertijden aub.

Geachte heer Noordhuis, in het bericht staat eerst levering Duitsland, daarna de rest van Europa en de wereld. U zou contact op kunnen nemen met Bosch Healthcare.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.