Temidden van de roep om meer landelijke tests op het gebied van coronavirus, speelde Whistler onlangs een snelle testproef - Pique Newsmagazine

2021-12-14 20:56:35 By : Mr. Kangning Tian

Aangezien de overheid op alle niveaus overweegt hoe de toeristische sector kan worden geholpen om de gevolgen van de aanhoudende coronaviruspandemie te overleven, is een van de instrumenten waarnaar wordt gekeken, de invoering van snelle COVID-19-tests.

"In het eindrapport van de Premier's Tourism Task Force werd onder meer aanbevolen dat de regering prioriteit geeft aan innovatieve benaderingen om reisbeperkingen op te heffen", legt burgemeester Jack Crompton van Whistler uit. 

"Een van de innovatieve benaderingen zou kunnen zijn snelle tests in de toeristische sector, en dat is zeker iets dat ik heb besproken met andere burgemeesters, en [ik ben] geïnteresseerd om te begrijpen of het in onze omgeving zou werken." 

Whistler is onlangs de locatie geweest van een snelle COVID-19-testproef die is uitgevoerd door de afdelingen Huisartsgeneeskunde. Bij het ter perse gaan waren er geen details over de proef beschikbaar. (Kom terug op piquenewsmagazine.com voor meer informatie over de proefrun zodra informatie beschikbaar komt.)

Onlangs heeft Canada meer dan 80.000 mensen per dag getest, waarvan bijna 12.000 in BC, voornamelijk met behulp van de polymerasekettingreactie (PCR)-test, die, hoewel bijna 100 procent nauwkeurig, een volledige dag of meer te verwerken. 

De snelle antigeentest is daarentegen niet zo nauwkeurig, met een hoger percentage fout-negatieven* dan moleculaire tests, maar vereist minder kennis om toe te dienen, meestal via een neus- of keeluitstrijkje, en kan resultaten opleveren in slechts 15 minuten. 

*In een eerdere versie van dit artikel werd ten onrechte vermeld dat snelle antigeentests een hoger percentage fout-positieven hebben dan moleculaire tests. Er is zelfs vastgesteld dat ze een hoger percentage fout-negatieven hebben, met een percentage fout-positieven dat bijna nul is voor zowel snelle als moleculaire COVID-tests. 

Hoewel de snelle antigeentest niet de voorkeur geniet als een enkele test voor actieve infectie, omdat de snelle antigeentest sneller, goedkoper en gemakkelijker toe te dienen is, bevelen sommige deskundigen het aan als een brede benadering, met het idee dat het de tijd voor het opsporen van contacten zou verminderen en patiënten met een positieve casus eerder in quarantaine krijgen. 

Een recent door de overheid gefinancierd onderzoek van de Universiteit van Oxford gaf toe dat snelle tests minder nauwkeurig zijn dan zijn PCR-tegenhanger, maar "zou een goede oplossing kunnen zijn om ervoor te zorgen dat zeer besmettelijke mensen weten dat ze sneller moeten isoleren en dat een versoepeling van de lockdown-beperkingen.” 

Sandy White is de mede-oprichter van Rapid Test & Trace Canada en een van de meest vooraanstaande stemmen van het land die pleit voor een wijdverbreide invoering van sneltesten. White, een voormalig beleidsadviseur van de Conservatieve Partij en hotelier van beroep, heeft functionarissen ontmoet in toeristische hotspots, waaronder Whistler.

Een coalitie van bezorgde bedrijven, academici, epidemiologen en openbare gezondheidsexperts, waaronder vertegenwoordigers van Harvard, de Universiteit van Toronto en de Universiteit van BC, Rapid Test & Trace Canada heeft gelobbyd voor een opvoering van sneltesten tot 5 miljoen per dag tegen april . En hoewel de federale overheid 38 miljoen snelle antigeentests heeft gekocht en aan de provincies heeft gedistribueerd, is de acceptatie gevarieerd. 

"We moeten snel nadenken en een stap terug doen om te onthouden wat we proberen te bereiken: kortom, een test-, screening- en traceringsaanpak die specifiek is ingevoerd om gevallen te identificeren, de mensen die besmettelijk zijn te isoleren, en volg hun contacten om overal te vinden waar deze ziekte zich zou kunnen hebben verspreid en sluit het af door middel van quarantaine, 'zei White. "Canada heeft tot nu toe absoluut verschrikkelijk werk geleverd." 

Op dit moment lijkt de eetlust van provinciale functionarissen voor snelle tests op zijn best lauw te zijn. Hoewel er proeven zijn uitgevoerd in langdurige zorginstellingen in het lagere vasteland, en een recente studie van de Simon Fraser University schatte dat maar liefst de helft van de ongeveer 600 sterfgevallen vorig jaar in de instellingen voor langdurige zorg en begeleid wonen in BC hadden kunnen waren verhinderd als snelle tests beschikbaar waren gemaakt, hebben de provinciale gezondheidsfunctionaris Dr. Bonnie Henry en minister van Volksgezondheid Adrian Dix gewezen op zorgen over de nauwkeurigheid van de test, evenals de mogelijke druk op een reeds overbelast gezondheidszorgsysteem, als redenen om het niet meer te gebruiken breed.  

"Wat we echt niet begrijpen, en mensen die opletten, zien met open ogen, is dat het Canadese gezondheidszorgsysteem hier eenvoudigweg niet op is ingesteld", zei White. 

Zonder grote steun van de volksgezondheid is de Canadese particuliere sector opgestaan ​​om de leegte op te vullen. Met de hulp van bedrijfshoogleraren van de Universiteit van Toronto, zijn 12 grote Canadese bedrijven, waaronder Air Canada, Loblaw, Suncor, Rogers en Shoppers Drug Mart, samengekomen om een ​​snel screeningsysteem te ontwikkelen, met behulp van de snelle tests, voor hun werknemers, met de doel om het herstel van de economie te versnellen. 

Nova Scotia heeft een geheel eigen aanpak gevolgd door vrijwilligers uit het publiek aan te werven en op te leiden om snelle tests uit te voeren in pop-up COVID-19-centra in de hele provincie, waar tot nu toe iets meer dan 1.500 positieve gevallen zijn geconstateerd sinds het begin van de pandemie, minder dan 0,2 procent van Canada's totale caseload.  

Verschillende landen wendden zich tot sneltesten omdat ze worstelden om de tweede golf van het virus in te dammen, maar de meningen binnen de wetenschappelijke gemeenschap blijven verdeeld over het gebruik ervan.  

In het VK voert de regering bijna 600.000 PCR- en sneltests per dag uit, bijna het dubbele van het testpercentage sinds november, temidden van tegenstand van sommigen in de medische sector, die zeggen dat de snelle tests onnauwkeurig zijn in vergelijking met de "gouden standaard" PCR test betekent dat het niet de moeite waard is om op grote schaal te gebruiken. 

De Britse regering prees ondertussen de betrouwbaarheid van de snelle tests en merkte op dat ze het mogelijk maken om regelmatig mensen te testen die mogelijk het virus hebben maar asymptomatisch zijn. 

White van zijn kant erkende dat snel testen slechts één hulpmiddel is in de pandemie-toolkit van de overheid, maar niettemin essentieel. 

“Het is geen wondermiddel, daar bestaat geen twijfel over. Maskers moeten nog steeds op hun plaats worden gehouden, er moet nog steeds afstand worden gehouden, het vaccin komt eraan, wat geweldig is, "zei hij. "Niets is een wondermiddel of een wondermiddel, maar snel testen is het enige waar we net zoiets van hebben gehad, 'Nee, we hebben geen zin om dat te doen.'" 

Vancouver Coastal Health (VCH) heeft niet binnen de deadline gereageerd op een verzoek om commentaar. 

Het kostte Whistler minder dan een maand om de COVID-caseload van 2020 te overtreffen, met 288 door het laboratorium bevestigde gevallen tot 26 januari, vergeleken met 271 gevallen voor heel vorig jaar, volgens de meest recente beschikbare gegevens. 

In een informatiebulletin dat afgelopen donderdag 28 januari uitkwam, zei VCH dat de meeste recente gevallen "jongeren van in de twintig en dertig betreffen die samen leven, werken en socializen". Geen van de recente gevallen heeft geleid tot ziekenhuisopname of overlijden.

Kijkend naar de bredere gezondheidsregio Howe Sound, die Whistler, Pemberton, Squamish, Lions Bay en delen van de zuidelijke Stl'atl'mx Nation omvat, blijkt uit de meest recente gegevens, gepubliceerd nadat dit verhaal oorspronkelijk ter perse ging, dat er 287 nieuwe gevallen tussen 24 en 30 januari, een stijging van 224 de week ervoor en 63 de week daarvoor. 

In de twee weken voorafgaand aan eind januari zou het aantal COVID-gevallen per hoofd van de bevolking in de gezondheidsregio twee tot dertien keer hoger zijn dan waar dan ook in het zuidwesten van BC, met bijna één procent van de bevolking van de regio besmet in die tijd. 

De gezondheidsregio Howe Sound had vorig jaar in totaal 503 gevallen. 

De pandemie heeft ook resortbedrijven hard getroffen. Op maandag 1 februari werd de Amsterdamse Café Pub het zevende resort-restaurant of -bar die in een week tijd werd toegevoegd aan de lijst van mogelijke openbare blootstellingen van VCH, wat betekent dat gezondheidsfunctionarissen geen contact hebben kunnen opnemen met iedereen die mogelijk is blootgesteld. De mogelijke blootstellingsdata worden genoteerd als 11 tot 17 januari, 19, 21 en van 23 tot 25. 

Dubh Linn Gate Irish Pub, Black's Pub en Buffalo Bills Bar & Grill werden op woensdag 27 januari toegevoegd aan de lijst met mogelijke blootstellingen, evenals Hy's Whistler, El Furniture Warehouse en The Longhorn Saloon die eerder die week werden toegevoegd. 

De mogelijke blootstellingsdata zijn vermeld tussen 1 en 27 januari voor de Dubh Linn Gate; van 5 tot 27 januari bij Black's; van 4 tot 27 januari voor rekeningen; van 16 tot 25 januari op de Longhorn; op 12 januari en van 14 tot 21 januari bij El Meubi's; en op 13 en 15 en 16 januari bij Hy's.

Het Fairmont Chateau Whistler bevestigde ook, in een verklaring aan CBC, dat 12 van zijn werknemers positief hebben getest, terwijl Whistler Blackcomb vorige maand zei dat verschillende personeelsleden in isolatie zaten na mogelijke blootstelling. 

Vier Whistler- en Pemberton-scholen zijn de afgelopen weken blootgesteld aan COVID-19.  

De laatste toegevoegd aan de lijst is Whistler Secondary School. Op haar website vermeldt VCH de mogelijke blootstellingsdata als 11 tot 14 januari en 18 en 19 januari.  

Op maandag 31 januari deed het Sea to Sky School District (nr. 48) twee kennisgevingen van blootstelling aan COVID-19 op de Signal Hill Elementary School in Pemberton en de Spring Creek Community School in Whistler.  

"We ondersteunen Vancouver Coastal Health (VCH) om contactopsporing uit te voeren om te bepalen of andere leden van onze schoolgemeenschap in contact waren met de persoon die positief testte op COVID-19, en of er aanvullende stappen nodig zijn", staat in beide brieven. .  

Geen van deze blootstellingen staat momenteel echter op de blootstellingslijst van VCH.  

In beide gevallen zijn protocollen voor VCH om contactopsporing uit te voeren, te bepalen of iemand in de school in contact was met de persoon die positief testte terwijl ze besmettelijk waren, en om te bepalen of iemand in de school een nauw contact is die zichzelf moet isoleren. 

In de brief wordt gevraagd dat als u door VCH wordt gecontacteerd, u haar advies dient op te volgen. Als er echter geen contact met u wordt opgenomen, heeft de gezondheidsautoriteit vastgesteld dat uw kind geen risico loopt.  

Vorige week is L'Ecole Vallée De Pemberton tijdelijk gesloten na blootstellingen op 25 en 26 januari.  

In een brief zei VCH: "Volksgezondheid vereist dat alle medewerkers en studenten van alle klassen die op 25, 26 januari 2021 naar school gingen, 14 dagen vanaf de datum van blootstelling thuis in zelfisolatie gaan." 

De Franse taalschool voor kinderen van kleuterschool tot groep 8 bevindt zich op hetzelfde terrein als Signal Hill Elementary School, maar in een apart gebouw. Studenten hebben wel toegang tot de sportschool en bibliotheek van Signal Hill, maar niet op de dagen van de blootstelling, zei een vertegenwoordiger van het Sea to Sky School District.  

Naarmate het aantal gevallen is gestegen, nemen ook de stressniveaus van de Whistler-gemeenschap toe, zei Crompton. 

'Ik denk dat we uitgeput zijn,' zei hij. “Dit is al bijna een jaar aan de gang en we worden voortdurend gevraagd om meer te doen. Dat is een enorme vraag als je een heel jaar meer doet.” 

Crompton heeft de afgelopen dagen sociale media gebruikt om de frustraties van sommige bewoners aan te pakken over wat zij zien als een gebrek aan actie om bezoek van buiten de regio aan banden te leggen. Crompton erkende de grenzen van wat hij kan doen als burgemeester van een gemeente en zei dat hij bezoekers heeft aangespoord om hier niet te komen, en voortdurend in contact blijft met de provincie en gezondheidsfunctionarissen bij het aanpakken van COVID. 

"Niets van dit alles is perfect geweest", zei hij. “We zitten midden in een pandemie en we hebben het leiderschap en de begeleiding van onze volksgezondheidsautoriteit nodig. Ik denk dat we er goed aan zouden doen om ze te vertrouwen." 

Whistler is een goed voorbeeld van de evenwichtsoefening die BC heeft geprobeerd te bereiken tussen het behoud van fysieke en economische gezondheid. Henry heeft er eerder bij skiërs op het Neder-vasteland op aangedrongen om vast te houden aan hun lokale bergen, zoals Cypress en Seymour, maar toen op vrijdag 29 januari leek aan te geven wat "lokaal" is, laat enige ruimte voor interpretatie. 

"Als je iemand bent die werkt, of sterke connecties heeft en deels in Whistler woont, dan is dat je lokale skiheuvel", zei ze, nadat ze had opgemerkt dat dagtochten minder risicovol zijn dan meerdaagse verblijven. 

“Het is niet het skiën zelf dat het risico lijkt te zijn. Het zijn de dingen die we ervoor en erna doen - als we blijven, mensen over de vloer hebben."

In een van zijn reguliere COVID-video-updates deze week, ging Crompton in op de opmerkingen van Henry en zei dat hij weet dat “veel mensen teleurgesteld waren dat ze niet meer gericht was op het beperken van bezoek van het Lower Mainland. Vanaf het begin lag haar focus op het begrijpen waar verspreiding plaatsvindt en waar niet en het maken van beleid dienovereenkomstig. Het goede nieuws is dat als we voorzichtig zijn, skiën veilig is en open blijft. Het oude nieuws is dat we nog steeds 'thuis moeten blijven, lokaal moeten blijven en onze contacten moeten verminderen'. Kom naar de heuvel, ski en ga naar huis geldt voor ons allemaal.” 

Henry heeft vorige week ook een vraag gesteld over hotels in Whistler die online reclame maken voor reisincentives. Als reactie zei de provinciale gezondheidsfunctionaris dat advertenties die gericht zijn op reizigers buiten de provincie "niet iets waren dat ik op dit moment zou steunen". (Het is onduidelijk of de advertenties buiten BC verschenen)

Van zijn kant heeft Tourism Whistler alle marketing voor verblijven in januari, februari en maart opgeschort, en op de website staat een bericht met het huidige reisadvies van BC, waarin wordt opgemerkt dat "alle niet-essentiële reizen naar, vanuit en binnen British Columbia moeten worden uitgesteld" totdat het wordt opgetild. Het huidige reisadvies geldt tot 5 februari. 

Vooruitlopend op Family Day op 15 februari heeft Henry er bij de Britse Colombianen op aangedrongen om tijdens de vakantie dicht bij huis te blijven, eraan toevoegend dat de provincie de handhaving rond sociale bijeenkomsten in vakantiehuizen zal opvoeren, gezien de recente clusters in Whistler en Fernie. 

"We hebben bestellingen vanaf de zomer, toen we soortgelijke dingen zagen gebeuren rond vakantie-eigendommen in het binnenland. Die bevelen zeggen dat je geen bijeenkomsten mag houden in huurwoningen, 'zei ze. 

In de meest recente persconferentie merkte de Whistler RCMP op dat er tussen 18 en 25 januari drie overtredingen waren onder de COVID-19 Related Measures Act. 

Gemeentepersoneel werkt nu samen met andere instanties om ervoor te zorgen dat Whistler bereid is vaccinatieklinieken te organiseren wanneer het vaccin beschikbaar is, zei Crompton. 

- met bestanden van Alyssa Noel 

Dit verhaal is bijgewerkt sinds publicatie.