Corona op vakantie? Check uw reis- en annuleringsverzekering - MAX Vandaag

2022-07-23 12:56:50 By : Mr. Eric Sue

Een groot deel van Nederland heeft vakantie maar corona heeft dat niet. Krijgt u op vakantie covid en wilt u naar huis dan zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. Want niet elke verzekeraar keert een annulering uit.

Test u vlak voor vertrek positief, dan moet u de regels van de overheid volgen. Dat betekent dat u thuis in isolatie moet en niet op vakantie kunt. Dit doet u ook als u een boosterprik of eerdere vaccinaties tegen corona heeft gehad. Zo besmet u geen huisgenoten of andere personen.

Heeft u corona? Neem contact op met uw verzekeraar. Deze kan u vertellen welke informatie er nodig is om de schade uit te keren. Annulering voor vertrek wordt in veel gevallen vergoed. U krijgt dan de annuleringskosten van uw vakantie terug.

Test u op vakantie positief? Dan is niet elke verzekeraar coulant. Bel daarom altijd eerst met de alarmcentrale van uw verzekeraar. Bij ING, Univé, ANWB en Unigarant is de uitslag van een positieve PCR-test in veel gevallen voldoende en kunt u naar huis. Bij Centraal Beheer is een verklaring van de arts in het vakantieland nodig dat er medische noodzakelijk is dat u terug naar huis moet. Is er geen medische noodzaak om naar huis te gaan, dan vergoedt Centraal Beheer niets. Bij Allianz is het afbreken van een reis vanwege een positieve coronatest niet toegestaan, omdat de verzekerde zich aan de quarantaineregels moet houden.

Gaat u in quarantaine, dan verschilt het per verzekeraar of u de schade uitgekeerd krijgt. Zo ziet verzekeraar Ohra de quarantainedagen als een ziekenhuisopname. Zij keert de dagen dat u in isolatie zit uit als niet genoten vakantiedagen. Bij Allianz en Centraal Beheer is dit niet het geval. Allianz vergoedt alleen bij een ziekenhuisopname en bij Centraal Beheer is dit ook het geval, mits de verzekerde minimaal 8 uur in het ziekenhuis heeft gelegen. Sommige verzekeraars keren ook de extra reis- en verblijfkosten uit, ook voor gezinsleden die meereizen. Ook de kosten voor een latere terugvlucht worden in sommige gevallen vergoed.

Er zijn verzekeraars waarbij u medische kosten kunt verzekeren. Maar via de zorgverzekering heeft elke Nederlander wereldwijd recht op onvoorziene medische zorg. Het gaat hierbij om zorg en medicijnen waarmee u niet kunt wachten totdat u weer thuis bent. Een ziekenhuisopname in het buitenland zorgt vaak voor extra niet-medische kosten, zoals reis- en verblijfskosten. Meestal dekt een reisverzekering deze kosten. Via de reisverzekering kunt u vaak ook het eigen risico declareren. Een aantal verzekeraars verkoopt de reisverzekering in modules. Check dus voor vertrek uw polis om te zien waar u bij corona aanspraak op kunt maken.

Dit onderwerp wordt besproken in MAX vakantieman op 18 juli 2022.

U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Neem hier een gratis abonnement op onze nieuwsbrief. Elke vrijdag- en dinsdagochtend in uw mailbox.

Neem hier een gratis abonnement op onze nieuwsbrief. Elke vrijdag- en dinsdagochtend in uw mailbox.