BioGX COVID-19-tests detecteren Omicron SARS-CoV-2-variant | Business Wire

2021-12-14 20:50:42 By : Mr. Donghai Mei

BIRMINGHAM, Ala.--(BUSINESS WIRE )--BioGX, een wereldwijde leverancier van moleculaire diagnostische oplossingen, heeft aangekondigd dat de Omicron (B.1.1.529), de nieuwste opkomende SARS-CoV-2-variant van zorg, zal worden gedetecteerd door de portfolio van BioGX SARS-CoV-2-producten die zich richten op het nucleocapside (N-gen) en envelop (E-gen) voor detectie van het virus.

Het SARS-CoV-2-bewakingsprogramma van BioGX omvat uitgebreide in-silico-analyse en experimentele tests door BioGX-wetenschappers met behulp van RNA-sequenties die de mutaties bevatten die aanwezig zijn in de opkomende SARS-CoV-2-varianten. De analyse uitgevoerd door BioGX bevestigde dat de BioGX-portfolio van COVID-19-tests detectiedekking behouden voor alle interessante varianten en zorgwekkende varianten, inclusief de nieuwe Omicron-variant.

BioGX biedt een portfolio van COVID-19 RT-PCR-tests voor een verscheidenheid aan realtime PCR-platforms, waaronder BD MAX™ System, Applied Biosystems™ 7500 Fast Dx, Applied Biosystems™ QuantStudio™ 5, Bio-Rad CFX96 Touch™ en Bio -Rad CFX384 Touch™. Details van elke test zijn beschikbaar op BioGX.com. Binnen het BioGX-portfolio is de Xfree™ COVID-19 Direct RT-PCR de meest populaire test vanwege het gebruiksgemak en de flexibiliteit voor toepassingen met een hoge doorvoer. Om de RT-PCR-test uit te voeren, rehydrateert de gebruiker eenvoudig het gevriesdroogde Xfree™-reagens met water van moleculaire kwaliteit, voegt het patiëntmonster toe en voert de test uit op een gevalideerd realtime PCR-instrument. Xfree™ COVID-19 is de enige gevriesdroogde, directe monstertoevoeging, extractievrije, RT-PCR-test die FDA-autorisatie voor noodgebruik heeft gekregen voor een verscheidenheid aan algemeen beschikbare realtime PCR-instrumenten en specimentypes. Bovendien mag de test worden uitgevoerd met geëxtraheerde monsters, wat het laboratorium de mogelijkheid biedt om de test aan te passen aan elke laboratoriumworkflow.

Klanten kunnen informatie opvragen door contact op te nemen met BioGX op tel: +1.205.250.8055 of sales@biogx.com.

BioGX is een toonaangevende wereldwijde leverancier van gevriesdroogde real-time PCR-reagentia voor moleculaire diagnostiek. BioGX, Inc., met hoofdkantoor in Birmingham, Alabama en Dallas, TX, en haar volledige dochteronderneming BioGX BV, gevestigd in Amsterdam, Nederland (gezamenlijk "BioGX"), opereert in een cGMP-conforme omgeving die is gecertificeerd volgens ISO 13485 voor de ontwikkeling van medische hulpmiddelen en productienormen. De gepatenteerde Sample-Ready™-technologie vormt de kern van alle productaanbiedingen voor moleculaire testen op het gebied van klinische, voedselveiligheid, farmaceutische kwaliteitscontrole en waterkwaliteit. BioGX's 60+ multiplex real-time PCR-producten worden wereldwijd op de markt gebracht en verkocht via haar Global Distribution Network.

Ga voor meer informatie over BioGX naar BioGX.com. Sample-Ready, Just Add Water en Xfree zijn gedeponeerde of aangevraagde handelsmerken van BioGX, Inc. BD MAX-handelsmerken zijn eigendom van Becton, Dickinson and Company (NYSE: BDX) QuantStudio 5 en 7500 Fast Dx zijn handelsmerken van Thermo Fisher Scientific (NYSE: TMO) Bio-Rad CFX96 Touch en Bio-Rad CFX384 Touch zijn handelsmerken van Bio-Rad Laboratories, Inc. (NYSE: ORGANIC)

Mohammed Koopman mohammed.merchant@biogx.com

BioGX heeft aangekondigd dat alle BioGX SARS-CoV-2-tests de nieuwste opkomende Omicron-variant van het coronavirus zullen detecteren.

Mohammed Koopman mohammed.merchant@biogx.com