Kunnen COVID-tests de Omicron-variant nauwkeurig detecteren? - nj.com

2021-12-01 08:51:14 By : Ms. Stefanie Xu

Abbott produceert de populaire BinaxNOW COVID-19-antigeen-zelftest voor thuis.

Verschillende bedrijven die laboratoriumtests maken, hebben verklaringen afgegeven waarin wordt beweerd dat hun COVID-19-tests de Omicron-variant nauwkeurig kunnen detecteren.

Abbott, BD en Thermo Fisher zeggen allemaal dat hun tests niet worden beïnvloed door de laatste mutatie van het coronavirus.

Abbott, die de populaire BinaxNOW COVID-19-antigeen-zelftest thuis produceert, zei in een verklaring: "Hoewel de Omicron-variant mutaties in het spike-eiwit bevat, zijn de snelle en moleculaire tests van Abbott - antigeen en PCR - niet afhankelijk van de spike-gen om het virus te detecteren.”

Mark Stevenson, chief operating officer bij Thermo Fisher Scientific, makers van de TaqPath combo PCR-kits, vertelde Reuters dat testmonsters nog steeds naar een laboratorium moeten worden gestuurd voor sequencing om te bevestigen dat de variant werd veroorzaakt door Omicron en niet door een andere zoals de Delta-variant .

“Deze test kan niet alleen worden gebruikt om COVID-19 met succes te detecteren, maar … het kan ook worden gebruikt als een proxy voor de (Omicron) variant”, zei Stevenson.

Dave Hickey, president van Life Sciences voor BD, die de digitale testkit van Veritor voor thuis produceert, zei in een verklaring: "BD heeft een analyse uitgevoerd van de recent geïdentificeerde zorgwekkende Omicron-variant en we zijn ervan overtuigd dat ons snelle antigeen en PCR-tests voor COVID-19 zullen de nieuwe variant detecteren.”

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) staat tot nu toe bij de beweringen van deze bedrijven en zegt dat het bureau "zal blijven werken" en niet zal worden beïnvloed door de Omicron-variant.

“Bij een voorlopige beoordeling zijn we van mening dat tests met een hoog volume polymerasekettingreactie (PCR) en antigeen (snelle) die veel worden gebruikt in de VS, weinig kans hebben om beïnvloed te worden en blijven werken. De FDA zal de koers echter nauwlettend blijven volgen en aanpassen indien nodig, "zei de FDA dinsdag.

Omicron-variant of COVID: waar is het? Werken vaccins? Dit is wat er tot nu toe bekend is

Update Omicron-variant: waar de nieuwe COVID-variant tot nu toe is gedetecteerd

Hoe krijg je een COVID-boostershot bij CVS, Walgreens of Rite Aid

De bijwerkingen die u kunt krijgen van een COVID-boosterinjectie

Moet ik COVID-vaccins mixen en matchen? Wat u moet weten over de nieuw goedgekeurde boosters

Onze journalistiek heeft uw steun nodig. Abonneer u vandaag nog op NJ.com

Katherine Rodriguez is bereikbaar via krodriguez@njadvancemedia.com. Heb je een tip? Vertel het ons op nj.com/tips.

Opmerking voor lezers: als u iets koopt via een van onze gelieerde links, kunnen we een commissie verdienen.

Registratie op of gebruik van deze site betekent acceptatie van onze gebruikersovereenkomst, privacybeleid en cookieverklaring, en uw privacyrechten in Californië (gebruikersovereenkomst bijgewerkt 1/1/21. Privacybeleid en cookieverklaring bijgewerkt 1/1/2021).

© 2021 Advance Local Media LLC. Alle rechten voorbehouden (Over ons). Het materiaal op deze site mag niet worden gereproduceerd, gedistribueerd, verzonden, in de cache worden opgeslagen of anderszins worden gebruikt, behalve met de voorafgaande schriftelijke toestemming van Advance Local.

De communityregels zijn van toepassing op alle inhoud die u uploadt of op een andere manier naar deze site verzendt.